Deze pagina bevat informatie over de tweede Lichting van het MKW Traineeprogramma (2022-2023).

Terug naar de homepage

MKW Traineeship

Geef jij een kickstart aan je carrière?

Programma

Tijdens dit traineeprogramma krijg jij de unieke kans om gedurende anderhalf jaar bij twee organisaties tegelijkertijd te werken aan vraagstukken die er echt toe doen. Het traineeprogramma is gemaakt om jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling een boost te geven.

Je volgt maar liefst 40 dagdelen training en begeleiding. Dit doe je samen met je mede-trainees én, bijzonder, de directeuren stappen ook in! Hierbij een kort overzicht van wat jij mag verwachten!

Dagen van Betekenis
Dagen van Betekenis zijn een combinatie van trainen en inspireren gericht op persoonlijke ontwikkeling. Het zijn dagen waarop jij jezelf en de andere trainees goed leert kennen via inspiratie, prikkeling, uitdaging en confrontatie. Dat betekent bijvoorbeeld met iets nieuws oefenen in een veilige omgeving en een duwtje krijgen om het vervolgens in de ‘echte wereld’ te gaan toepassen. Denk aan Kwaliteiten en valkuilen, Leiding geven en ontvangen, Effectief communiceren, Gedachtekracht en de Reis van de held.  Je wordt hierin anderhalf jaar begeleid door twee vaste trainers.

Gezamenlijke ontwikkeldagen
Net als jij stappen de directeuren ook in een leeromgeving. Dat doen ze deels gezamenlijk met jou, omdat ze geloven dat jullie van elkaar veel kunnen leren. Thema’s tijdens deze gezamenlijke ontwikkeldagen zijn Creatief Werken, Innoveren, Organisatieverandering en Samenwerking.

Ambachtsdagen
Als je werkt bij een woningcorporatie móet je kaas gegeten hebben van het werkveld en de bedrijfsprocessen van de organisatie. Kortom: bekend zijn met het ambacht. In deze ‘Ambachtsdagen’ staat de kennis die al in de sector aanwezig is centraal. Diverse trainers, specialisten op hun thema, nemen je mee in de drieluik die deze sector typeert: Mensen, Stenen en Geld.

Kennisteams
We besteden extra aandacht aan kennisuitwisseling en samenwerking tussen jou, je mede-trainees en de corporaties. Wij geloven dat je daardoor efficiënter en effectiever samenwerkt aan uitdagende vraagstukken. We faciliteren dit onder andere in de vorm van Kennisteams. Onder begeleiding van een expert verdiep jij je, samen met je team van mede-trainees, op  thema’s die jij in je werk tegenkomt. Denk aan: Strategie, Fusie, Digitalisering, Communicatie, Duurzaamheid etc. Uiteindelijk pas jij samen met je team jullie nieuwe inzichten toe in de organisaties waar jullie werken, waardoor ook zij versnellen op de inhoud.

Vaardigheidsdagen
In deze sessies staan cases uit de praktijk centraal. Tijdens vaardigheidsdagen komen o.a. de volgende thema’s aan bod: Creatief Werken, Projectmatig werken en Persoonlijke Effectiviteit.

Profile Dynamics® profiel
Als input voor jouw persoonlijke ontwikkeling zetten we Profile Dynamics® in. Een drijfverenanalyse die inzicht geeft in je persoonlijke drijfveren, weerstanden en energiebalans (in welke werkomgeving je energie krijgt en verliest). Deze zijn de basis van  jouw denken en doen en geven dus inzicht in gedrag én de onderliggende motivatoren. ‘Waarom’ doe je zoals je doet, wat is voor jou écht belangrijk? Het inzicht en begrip dat ontstaat, is een belangrijke basis om in bepaalde situaties met mensen, ander en meer effectief gedrag in te kunnen zetten, en om jezelf te ontwikkelen.

Lijkt dit je tof? Houd dan onze LinkedIn in de gaten voor updates over dit programma! Of stuur een mailtje naar mkw@aedes.nl als je op de hoogte wilt worden gehouden over lichting 3!

Bedacht en ontwikkeld door: