Woensdag 12 juni organiseerde het MKW-platform twee webinars: één webinar over de middenhuur in verlicht regime en één over verzekeringen. In dit artikel een korte terugblik per webinar. 

Webinar middenhuur in verlicht regime
In de Nationale Prestatieafspraken is afgesproken dat corporaties een grotere bijdrage gaan leveren aan de middenhuur in Nederland. Afgesproken is dat corporaties tot en met 2030 50.000 middenhuurwoningen bouwen. Welke mogelijkheden zijn er voor kleine en middelgrote corporaties om dat te realiseren binnen het verlicht regime? Vanuit Aedes lichte Erik van Assen samen met Niels van der Poel toe wat je nu al kan doen om middenhuur te realiseren. Vanuit Finance Ideas vertelde Jeroen Dungelmann hoe andere kleine corporaties middenhuur oppakken en hoe het werkt als je kiest voor het verlicht regime. 

 

Erik van Assen (Aedes) heeft alle informatie uit de webinar verwerkt tot een artikel. Lees dat artikel hier: aedes.nl/middenhuur/ook-bij-kleine-en-middelgrote-corporaties-kansen-voor-middenhuur 

Webinar verzekeringen
De verzekeringsmarkt voor corporaties is al enkele jaren aan flinke veranderingen onderhevig. Er zijn nog maar weinig verzekeraars die brand-/opstalverzekeringen aan corporaties willen aanbieden. Op verschillende plekken in het land organiseren kleine corporaties zich in een collectief om de verzekeringsportefeuille kwalitatief te verbeteren en aantrekkelijk te blijven voor verzekeraars.

Zo ook in Zuid-Holland waar op dit moment 15 kleine corporaties een verzekeringscollectief vormen. Maarten de Booij, directeur-bestuurder van de woningcorporatie de Leeuw van Putten en Jeffrey Ruhé van Meijers namen ons mee in de veranderende verzekeringsmarkt. Hoe zij het verzekeringscollectief hebben georganiseerd en welke voordelen dat biedt, is terug te vinden in onderstaande sheets: