Halverwege september kwamen de trainees en leidinggevende van het MKW-traineeship bij elkaar voor een training creatief werken. Wat kan dit betekenen voor mij en voor mijn organisatie? In dit artikel een korte terugblik op deze trainingsdag.

Hoe dan wel? 
Misschien is het wel herkenbaar: een nieuwe medewerker komt met een idee maar een deel van de oplossing klopt niet. Het voldoet niet aan wet- en regelgeving of we hebben het al eerder geprobeerd en toen lukte het niet…. We zijn dan vaak geneigd om een streep door het idee te zetten. Creatief werken gaat over het herkennen van patronen en die ook durven te bevragen. Hoe zou het wel kunnen? Hoe kunnen we het idee toch passend maken ook al klopt het nog niet helemaal?

Ronald Koeman
Om te kijken hoe iets wel kan, worden verschillende creatieve technieken toegepast.  De trainees en leidinggevende ondergingen een aantal van die technieken door te associëren, door te verbeelden en van perceptie te veranderen: hoe zou Ronald Koeman als trainer van het Nederlands Elftal het oplossen?

Oordeel uitstellen
Tijdens de training ontvangen alle deelnemers een geel kaartje met daarop ‘stel je oordeel uit’. Niet omdat een oordeel niet goed kan zijn maar als je creatief bezig bent is dat pas later in het proces helpend. Eerst mag iedereen vrij denken zonder vooraf al kaders te hebben, vandaar ‘stel je oordeel uit’.

Stappenplan
Creatief werken is verrassend genoeg gebaat bij structuur en een aantal afspraken zoals  ‘stel je oordeel uit’ en ‘sterren en strepen tellen niet mee’. Daarnaast leerden ze hoe het stappenplan voor creatief werken eruit ziet. Van probleemoriëntatie, probleemdefinitie (de moeilijkste stap) tot ideeën uitschudden en het ontwikkelen van een idee.

Selectie van probleem
Om de trainees te laten oefenen met de verschillende stappen van creatief werken hebben een aantal leidinggevende van te voren een probleem geformuleerd. Tijdens de training probeerde de deelnemers deze scherp te krijgen en te zorgen voor een goede probleemdefinitie. Hierna kozen de leidinggevenden en trainees met welk probleem ze aan de slag willen gaan.
In november presenteren de trainees hun bevindingen en uiteindelijke actieplannen om de vraagstukken op te lossen.