Allianties in wonen en welzijn, twee praktijkvoorbeelden
Als een fusie niet haalbaar is, zijn allianties een goed alternatief. Eppie Fokkema en Karo van Dongen bespreken twee succesvolle voorbeelden: De Goede Woning en de Goede Zorg en WENS.
Lees meer…

Effectief samenwerken in bouwketen
Als vastgoed je core business is, is de keten je unique selling point. Ketensamenwerking levert bovendien interessante efficiencyvoordelen op.
Lees meer…

Kracht van fusies en hun lokale verankering
De kracht van de fusie gecombineerd met de schwung van lokale verankering.
Lees meer…

Pal voor middengroepen, kansen voor scherper doelgroepenbeleid
Europa als kans voor een scherper doelgroepenbeleid. Het kabinet en de EU concentreren zich op de lage inkomens. Hoe combineer je dit met het ‘engagement’ met de ‘lower middle class’?
Lees meer…

Zelfstandig ondernemen binnen franchiseformule
Zelfstandig ondernemen binnen de franchise formule. Samenwerkende ondernemers als lichtend voorbeeld voor kleine en middelgrote corporaties.
Lees meer…

Strategisch samenwerken – onderzoek naar de toekomst van MKW-corporaties
In januari 2011 heeft Atrivé een onderzoek uitgevoerd onder bestuurders van kleine en middelgrote woningcorporaties. Doelstelling van het onderzoek was om te achterhalen waar de grootste zorgen en uitdagingen van bestuurders liggen ten aanzien van hun toekomst en hoe ze daarmee
aan het werk gaan.
Lees meer…

Ondernemend omgaan met zorgvastgoed
Ellen Olde Bijvank is senior consultant en thematrekker van zorg- en maatschappelijk vastgoed bij Quintis. Na 6 jaar manager te zijn geweest in de zorg is zij al weer 10 jaar werkzaam als adviseur op het brede terrein van wonen, zorg & welzijn.
Lees meer…

Normatieve huisvestingscomponent en corporaties
Bram Baselmans van AAG ziet kansen in wet- en regelgeving voor zorginstellingen en corporaties. Zo ontstaan vaak haalbare plannen. Hij neemt u op inspirerende manier mee in de kansen van de zorgwereld.
Lees meer…

Bedrijfsvoering en kostenbesparing
Waarom kostenbesparing u best wel wat moeite mag kosten. Een presentatie van Tromp Bakker, directeur PwC Corporatie, Bouw & Vastgoed.
Lees meer…