Beste MKW-corporaties, jullie kunnen je vanaf nu tot en met 31 augustus 2023 aanmelden voor een plek in het eerstvolgende MKW-traineeprogramma.
Hiermee haal je vanaf 2024 een trainee in huis. Het programma van lichting 3 loopt in 2024-2025.

Wil jij jong talent aantrekken en inzetten in jouw organisatie?

In dit unieke traineeprogramma voor middelgrote en kleine woningcorporaties haal je anderhalf jaar lang een trainee in huis én stap je zelf ook in een traject, ontworpen en verzorgd door de makers van Talent in Huis.

Al 25 bestuurders en 15 trainees gingen je voor!

Tot nu toe namen 25 directeur-bestuurders en 15 trainees deel aan het MKW-traineeprogramma. Zij geloven net als wij dat generaties van elkaar kunnen leren en samen vernieuwende impact kunnen maken met als doel ‘zoveel mogelijk mensen met een fijn (t)huis in een leefbare buurt in een gezonde samenleving’.

Het MKW Traineeprogramma puntsgewijs:

  • Het programma duurt 1½ jaar.
  • Je hebt één trainee in dienst voor x uur of deelt een trainee met een collega corporatie.
  • De directeur-bestuurder, een manager of teamleider stapt in een leiderschapstraject en ontwikkelt actief mee tijdens gezamenlijke ontwikkeldagen met trainees.
  • De trainees volgen een bewezen persoonlijk en professioneel ontwikkeltraject inclusief kennisteams, begeleiding, coaching en programmamanagement van (samen)werken.

Als MKW bestuur vinden we het belangrijk om jonge, talentvolle mensen kennis te laten maken met het werk van middelgrote en kleine woningcorporaties en hen te laten ervaren wat de “kracht van klein” is. Tegelijkertijd willen we onze leden een traineeprogramma bieden dat inhoudelijk aansluit bij actuele vraagstukken, dat beweging brengt in hun eigen organisatie en dat ook nog financieel interessant is. Het MKW traineeprogramma biedt dit allemaal!  Bram Lipsch, Baston Wonen

Heb je vragen of ben je benieuwd naar onze ervaringen:

  • Bram Lipsch – Baston Wonen: bram.lipsch@baston.nl
    Aanspreekpunt voor dit programma in het MKW bestuur. En deelnemer aan Lichting 1.
  • Erna Mobach – De Goede Woning Rijssen: e.mobach@dgwrijssen.nl
    Deelnemer aan Lichting 2 van het MKW Traineeprogramma. Tevens bestuurslid MKW.

Wil jij ook investeren in de sector, je eigen organisatie en jong talent?

Meld je dan nu aan voor de derde lichting van het MKW-traineeprogramma bij de secretaris van het MKW Platform: mkw@aedes.nl