Twee jaar geleden organiseerde het MKW-platform een webinar over datastandaarden: het standaardiseren van informatie-uitwisseling tussen en binnen onze systemen. Het ging toen o.a. over hoe we als sector zelf de regie in eigen hand gingen nemen door te kiezen voor een team dat werkt aan deze datastandaarden. Nu we twee jaar verder zijn, zijn er in september en oktober twee webinars waarin we worden bijgepraat over wat in gang is gezet en wat de komende stappen zijn. 

“Je móet het eigenaarschap over de data willen hebben als corporaties, alsmede kunnen sturen op lagere kosten. Dat laatste kan onder andere door dat standaardisatie leidt tot minder dure koppelingen, minder afhankelijkheid van de leverancier, meer standaardrapportages en efficiënte en snellere processen”

Peter Toonen (toen bestuurder van Woningstichting Nijkerk, nu Omnia Wonen) toenmalig deelnemer aan de Bestuurlijke overlegtafel over dit thema.

Webinar Aedes Datastandaarden
In de webinars wordt aan de hand van de Datastandaarden Roadmap antwoord gegeven op de vragen: hoe gaat de roadmap de sector én afzonderlijke corporaties verder helpen? En welke stappen kunt u als bestuurder zetten om te profiteren van de sectorstandaarden in uw corporatie?

Het uitgangspunt voor de webinar is dat leden een goed begrip krijgt van Aedes Datastandaarden, met het oog op het voorstel voor duurzame inbedding dat tijdens het najaarscongres wordt behandeld.

Praktisch