Voor de MKW-leden onder ons die willen weten wat er buiten de landsgrenzen speelt. En het leuk vinden om internationale collega’s te ontmoeten. Het eerste International Social Housing Festival (ISHF) vindt van 13 tot en met 21 juni 2017 plaats in Amsterdam. Het ISHF richt zich op drie thema’s: diversificatie, migratie naar steden en segregatie & ongelijkheid.

Openingsevenement festival

Tijdens het openingsevenement zijn er lezingen van de Canadese journalist Doug Saunders, auteur van het veelgeprezen boek Arrival City. En van Maarten van Ham, hoogleraar Stedelijke Vernieuwing en Wonen aan de TU Delft.

Voor Aedes-leden zijn 40 kaartjes gereserveerd voor het openingsevenement van het ISHF. Deze vindt plaats op 13 juni van 9.30 tot 17.00 uur in Amsterdam. Geïnteresseerde leden kunnen een mailtje sturen naar secretariaatcommunicatie@aedes.nl. Zij ontvangen dan een kortingscode waarmee ze de kaartjes online kunnen bestellen. In plaats van 100 euro, betalen de eerste 40 leden slechts 90 euro.

Aedes gastheer conferentie Housing Europe

Een ander event is de conferentie van Housing Europe die Aedes organiseert samen met de Europese koepel van sociale huisvesters Housing Europe op 15 juni van 9.30 tot 17.30 uur, met de titel Social Housing: looking back, moving forward.

Het middagdeel bestaat uit panelgesprekken met Europese sprekers (thema’s: preparing for changes en delivering the future) en een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van Europese steden.

ISHF

Een dak boven je hoofd behoort tot de universele rechten van de mens. Zorg voor goede en betaalbare huisvesting voor iedereen kent inmiddels een lange traditie.

Het ISHF besteedt daar gedurende 10 dagen aandacht aan met 41 evenementen, georganiseerd door 30 partijen op 8 plaatsen in Amsterdam (conferenties, workshops, lezingen, rondleidingen, presentaties, tentoonstellingen, films, debatten, installaties, activiteiten voor kinderen en nog veel meer).

Lees verder op aedes.nl