Tijdens de Kijk-in-de-keukendag is de MKW-app gelanceerd. De app is te gebruiken voor het stellen van collegiale vragen en het volgen van het nieuws van het MKW-platform. Ook kun je elkaar vinden om contact te leggen om even 1-op-1 door te praten over een onderwerp dat jullie beiden raakt. In dit artikel een aantal tips bij het gebruik van de MKW-app. 

Notificaties ontvangen bij een nieuw bericht
Om goed op de hoogte te blijven van de nieuwste berichten in de MKW-app is het belangrijk om de notificatie-instellingen actief in te vullen.

Hoe doe je het praktisch?
Op de website kan je op je foto/poppetje klikken (rechtsboven). Hierna kan je naar instellingen gaan en bovenaan de categorie ‘Notificaties’ aanklikken om de instellingen te wijzigen.

Ontdek de groepen!
De MKW-app maakt op dit moment gebruik van drie groepen. ‘Nieuws’, ‘MKW-directeurendag’ en ‘Collegiale vragen’. Om toegang te krijgen tot de verschillende groepen en berichten daarvan in te zien, moet je je aanmelden voor de groepen. Vanaf dat moment ontvang je alle berichten die binnen de groep worden gedeeld.

Hoe doe je het praktisch?
In de Huddle-app kan je naast het paarse ‘Feed’, ‘Groepen’ vinden en daarna ‘Ontdekken’. Per groep kan je nu je aanmelden om lid te worden. Binnen de webversie kan je bovenaan in de groene balk ‘Groepen’ vinden om je daarna per groep aan te melden.

 

Persoonlijke berichten sturen
Het is ook mogelijk om een MKW-lid persoonlijk te benaderen via de chatfunctie. Via de zoekfunctie vindt je de MKW-er waarmee je contact wil hebben. 

 

Bericht plaatsen
Het plaatsen van een bericht gaat via de groepen. Bedenk in welke groep je het bericht beste past en plaats het bericht binnen de groep. Het is mogelijk om bij een bericht ook afbeeldingen, video’s en documenten te plaatsen. Als er reacties op jouw bericht volgen, ontvang je hiervan notificaties. De overige leden ontvangen alleen een notificatie dat er een bericht is geplaats, niet van de reacties.