Uitreiking-KWH-i-Opener-foto_610pixJutphaas Wonen (MKW-lid) heeft de KWH-i-opener prijs gewonnen met de transformatie van een kantoorpand naar duurzame starterswoningen. De KWH-i-opener is de innovatieprijs voor woningcorporaties. De jury koos unaniem voor het project van Jutphaas Wonen door de innovatieve elementen in duurzaamheid, een nieuwe vorm van aanbesteden en het betrekken van de woningzoekenden bij de uitvoering.

“Wij zijn enorm trots dat we deze prijs gewonnen hebben. Door de goede samenwerking woningzoekenden, de gemeente, provincie en de winnaar van de innovatieve uitvraag, aannemer Vorm, heeft dit project zo goed kunnen slagen”, zegt Margaret Zeeman, directeur-bestuurder van Jutphaas Wonen. “Door het winnen van deze prijs realiseer je je weer dat het echt een bijzonder project is”.

De vakjury koos Jutphaas Wonen unaniem als winnaar uit de meer dan twintig inzendingen. Juryvoorzitter Maria Molenaar legt uit waarom de jury deze nominatie tot winnaar heeft gekozen: “Jutphaas Wonen speelt met haar project in op meerdere actuele uitdagingen van de sector. Niet alleen biedt zij een oplossing aan het grote aantal leegstaande kantoren, ook komen betaalbare woningen voor starters hiermee op de markt. Daarnaast gaan verschillende duurzame aspecten samen in het project: de transformatie van het kantoorpand op zichzelf is al duurzaam te noemen, waarbij zoveel mogelijk bestaande materialen worden hergebruikt. Ook krijgen de woningen een energielabel+ en worden de woningen zo gebouwd dat ze later eenvoudig aan te passen zijn door de gestandaardiseerde, losse elementen te verplaatsen. Bovendien is het gebruik van kit en pur niet toegestaan bij de bouw. Andere innovatieve elementen zitten in het feit dat de huurder vanaf de start inspraak heeft het project geen onrendabele top heeft en de corporatie afscheid heeft genomen van de traditionele manier van aanbesteden. Het resultaat is slimmer, goedkoper, duurzamer en de klantwaardering is hoger!”

In het kantoorpand aan de Brinkwal komen 25 starterswoningen. De bouw van de woningen is gestart in april. Naar verwachting zijn ze half juli klaar. In onderstaande film wordt het project in zes minuten toegelicht.

  • Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina van Jutphaas Wonen.
  • Lees op pagina 26 van ‘Wij zijn trots’ ook over de transformatie van het kantoor aan de Brinkwal.

U kunt uw reactie hieronder plaatsen. Uw eerste bericht zal vertraagd verschijnen door onze spamcontrole. Uw volgende berichten worden sneller toegestaan.