Nieuw gezicht of oude bekende?

Oude bekende. Tijdens mijn rechtenstudie was ik op zoek naar een bijbaantje en bij toeval kwam ik terecht bij een corporatie. Ik werd gegrepen door de volkshuisvesting en ben in de sector blijven hangen. Ik heb bijna 25 jaar diverse hogere managementfuncties bekleed bij Wooninc., Habion en Talis. Daarnaast ben ik bij verschillende corporaties actief geweest als toezichthouder.

Acht jaar geleden heb ik een uitstapje gemaakt naar het hoger onderwijs (Han University of Applied Sciences). Eerst in de functie van programmamanager Centre of Expertise Krachtige Kernen en daarna als academiemanager Onderzoek en Innovatie bij de Academie Mens en Maatschappij.

Vanaf 1 juni 2021 dus weer terug in sector als directeur-bestuurder bij Wonen Vierlingsbeek.

Wat kenmerkt Wonen Vierlingsbeek?

Wonen Vierlingsbeek is een kleine plattelandscorporatie werkzaam in zes kernen die vroeger de gemeente Vierlingsbeek vormde (nu gemeente Land van Cuijk). Wij zijn uitsluitend en vrijwel als enige woningcorporatie werkzaam in deze kernen. Die bijzondere positie zorgt voor bijzondere verantwoordelijkheden.

Een van onze populairste woningen kleine grondgebonden woningen voor 1 en 2 pp huishoudens

Meer wellicht anders dan veel andere corporaties is Wonen Vierlingsbeek er voor iedereen die ons nodig heeft. Gezinnen, alleenstaanden, starters, senioren, maar ook voor bijzondere, kwetsbare groepen.

Daarnaast leeft er onder de medewerkers een sterk gevoel van die verantwoordelijkheid voor de leefsfeer en leefbaarheid in de kernen Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees, Groeningen en Vortum-Mullem. We nemen die verantwoordelijkheid dan ook. Niet alleen, maar vooral samen met andere professionals, dorpsraden en niet te vergeten onze huurders. We kennen onze huurders en weten wat er speelt in ons werkgebied.

Waarom MKW?

Mijn voorganger (Peter Verhoeven) was zeer enthousiast over het MKW. Hij voelde zich thuis bij het MKW. Ik heb helaas nog maar één fysieke bijeenkomst kunnen bijwonen maar begreep wel direct waarom hij dat zo voelde. Het voelde voor mij ook een beetje als thuiskomen. Ik zag veel bekende gezichten maar ook veel nieuwe collega’s met dezelfde passie.

Ik vind het belangrijk om de blik naar buiten te houden en de samenwerking op te zoeken. In een kleine corporatie als de onze moet je extra alert zijn dat je niet alleen maar bezig bent met de waan van alledag. Ik ben dan ook heel blij dat het MKW een platform biedt specifiek voor kleine en middelgrote corporaties waar vaak toch andere uitdagingen spelen dan bij de grote corporaties.

Wat verwacht je van het MKW / Wat hoop je er te treffen?

Een netwerk van collega’s om kennis en ervaring te delen en om inspiratie op te doen. Maar ook een mogelijkheid om me te blijven ontwikkelen als directeur-bestuurder. Ik ben dan ook zeker van plan een actieve bijdrage te leveren binnen het MKW.