Eind 2017 nam het MKW bestuur afscheid van twee Brabanders. Na twee termijnen (2009-2017) van Leo Overmars – Wovesto Sint Oedenrode – en na één termijn (2013-2017) van Sjraar Canjels – Peelrand Wonen Boekel. We blikken met beiden terug op hun bestuursperiode en het MKW Platform. En zijn hun grote dank verschuldigd voor hun inzet. En buiten dat: het was een genoegen om met hen samen te werken.

“Het MKW hoeft niet te veranderen voor mij, want verandert zelf wel: ten goede. Het wordt als Platform steeds zelfbewuster en gestructureerder. Ik heb het bestuurslidmaatschap van het MKW Platform heel leuk gevonden en er veel van geleerd. Het is goed om met collega’s zaken te bespreken. En uiteráárd blijf ik de bijeenkomsten bijwonen!” Aldus Sjraar Canjels.

 

 

Waar heb je je hard voor gemaakt en waar ben je trots op of minder tevreden over?

Leo: Trots op de vele initiatieven waarbij wij, als MKW, naam hebben gemaakt. “Onze opleiding” Corporatiebestuurder nieuwe stijl in samenwerking met TIAS is een mooi voorbeeld. Een opleiding die past in de nieuwe tijdgeest, praktisch is en ons als bestuurders verder brengt in de professionele ontwikkeling. Het feit dat ook bestuurders van grote corporaties de leergang hebben gevolgd zie ik als een extra compliment.

Sjraar: Ik heb het meewerken aan de ontwikkeling van “Corporatiebestuurder, nieuwe stijl” erg leuk gevonden. Een groot succes waarbij MKW weer eens voorop liep. Ik vind het jammer dat ik/we nog weinig hebben kunnen bereiken met betrekking tot lastenverlichting voor de allerkleinste corporaties.

Waarom werd je bestuurslid van het MKW Platform?

Sjraar: Ik ben nog steeds overtuigd van de meerwaarde van kleine corporaties. Het MKW ondersteunt de kleine corporaties hierbij. Ik wilde hier graag aan meewerken.

Leo: Ik was het helemaal eens met de “luis in de pels”-gedachte van het eerste uur van het MKW. Bij Aedes was toendertijd onvoldoende aandacht voor de kleine corporaties, de volkshuisvestelijke prestaties werden afgedaan als marginaal en de grote corporaties werden alom geprezen voor hun commerciële projectontwikkeling. Een ander tegengeluid organiseren als MKW vond ik echt nodig.

“Als bestuurslid heb ik veel geleerd van collega bestuurders. Dat blijft, maar nu als bezoeker van de MKW Directeurendagen: leerzame en fijne netwerkdagen.” Aldus Leo Overmars

 

 

 

Wat doe je met de vrij gekomen tijd?

Sjraar: Ik start per 1 februari 2018 aan een nieuwe uitdaging als directeur bestuurder van Woningstichting De Voorzorg in Hoensbroek.

Leo: Ha Ha, per 1 januari zijn we gefuseerd tot Woonmeij. En ook bij de middelgrote corporatie werk ik graag full-time aan de volkshuisvesting in Meierijstad.

Wat wens je het MKW Platform toe?

Leo: MKW, de K van Klein zijn we trots op, maar het is vooral de K van Kwaliteit. MKW, platform van kwaliteitscorporaties.

Sjraar: Ik wens het MKW veel succes en doorzettingsvermogen toe. Het MKW neemt in kracht toe. Het actief benaderen van potentiële leden zorgt dat het MKW op sterkte blijft of zelfs toeneemt. Meer dan ooit is het nodig dat het MKW opkomt voor de kleine corporaties. Ik wil jullie allen, Lilian in het bijzonder, bedanken voor de leuke en inspirerende samenwerking. En ik zie jullie bij de bijeenkomsten!