(Interne) Organisatie en Veranderkracht

Een korte terugblik in woord en beeld op de MKW Directeurendag van 12 oktober jl.

Hartelijk dank aan alle leden voor jullie komst en energieke bijdrage. Speciale dank aan ‘onze’ jonge corporatie professionals Robert Eisema (Qua Wonen), Sharon Miltenburg (trainee Aedes) en Marjoleine Alberse (Vidomes) dat zij onze bijeenkomst zo mooi versterkt hebben.

 

De voorbereiding

Jonge corporatie professionals Robert Eisema, Sharon Miltenburg en Marjoleine Alberse kregen slechts twee weken voorafgaand aan de MKW directeurendag het verzoek om o.a. ‘de aanwezigen de meerwaarde te laten ervaren van werken met jonge corporatieprofessionals. De frisse energie en nieuwe ideeën die jullie met je meebrengen dient bij te dragen aan de wendbaarheid van de (interne) organisatie.’ 

 

Stoomgemaal Arkenheem, Nijkerk

Het laten draaien van het stoomgemaal wordt gedaan door vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van het Stoomgemaal Hertog Reijnout. Zij stonden ook al voor ons vanaf 7 uur ’s ochtends klaar om de werking van het stoomgemaal in volle glorie te kunnen laten zien.

Inloop

De Kracht van Jong

IJzersterk om door de huidige generatie jonge professionals te worden gespiegeld op onze eigen dromen als jonge professionals. Het leverde prachtige foto’s op.

Een groot deel van het programma werd vormgegeven door de drie jonge corporatie talenten. Betrokken en slimme mensen die graag verandering en vernieuwing de sector in brengen. Daar hebben ze ideeën over. En die horen we graag, gevraagd en ongevraagd.

 

Danielle Braun, Academie voor Organisatiecultuur

En schrijfster van The Corporate Tribe. Danielle Braun is corporate antropologe en nam ons mee op een reis naar het wezen van cultuur. “Strong Tribes, Safe for Diversity, Ready for Change.”

Over hoe mensen culturen vormen en hoe culturen op hun beurt mensen vormen. Om te beginnen moet je het daar samen over hebben, samen betekenis verlenen en samen rituelen starten. “Wat is de totempaal van jouw organisatie?”

Harry Forever! “Zonder Harry’s geen diversiteit in je organisatie en ook geen innovatie. Hoe veilig ben jij voor diversiteit?”

Wij

“Het was een buitengewoon leuke en inspirerende bijeenkomst!”

“Erg van genoten én veel van opgestoken!”

 

De Kracht van Jong

Aanrader! Een jonge garde carte blanche geven en zich vooral volop laten bemoeien met jouw zaken.

 

MKW Kenniswebsite van en voor leden

Binnenkort lanceren we dit nieuwe product. Een sneak preview in Nijkerk. Op deze MKW kenniswebsite vind je informatie over ‘best practices’; voorbeelden uit de eigen praktijk waar een collega mee geholpen is.

 

Marinus Kempe, de Kernen in Hedel

Marinus neemt ons mee in zijn bevindingen als directeur-bestuurder met het implementeren van de netwerkorganisatie als organisatiestructuur. En vooral in wat daarna volgt. De echte verandering: loslaten en ruimte geven. Hoe daar (coachend) leiding aan te geven.

 

Wij

 

Vuurgesprekken

Door de jonge profs gekoppeld aan de bijdrage van beide gastsprekers: wat is jóuw eigen rol bij verandering? Wie is bereid zichzelf te veranderen? Alvorens de organisatie te veranderen. Aan de hand van vragen zoals: “Wie is voor jou een goede directeur geweest en wat heeft hij / zij jou geleerd?” “Wat betekent leiderschap voor jou?” “Wat doe je zelf om te veranderen en hoe help je anderen om te veranderen?”

  
“Eén van onze (corporatie) kernwaarden: plezier. En dat lukt ook samen bij het MKW. Dank voor de leuke middag!”