Wat staat er in de Huurkrant 2021?

Update 5 maart 2021

De afgesproken huurbevriezing voor alle sociale huurwoningen is natuurlijk goed nieuws voor huurders. De Huurkrant 2021 is voor u als woningcorporatie een uitgelezen moment om dit met huurders te communiceren.

Door de huurbevriezing heeft de Huurkrant deels een andere inhoud gekregen. Benieuwd wat er in de Huurkrant 2021 staat? Lees het alvast de artikelen in de bladerbare pdf, zodat u weet wat u bestelt.

Bestellen kunt u nog tot 11 maart, dus wees er snel bij!

Uitleg over het huurbeleid en over onderwerpen als bezwaarmogelijkheden, huurtoeslag, regels voor een huurverhogingsvoorstel en de eenmalige huurverlaging. Ook staat er een voorbeeld in van maatwerk om betaalbaar wonen voor huurders mogelijk te maken. De Huurkrant is een beproefd middel om onze huurders te informeren over de jaarlijkse huuraanpassing.

Vier redenen om de Huurkrant te bestellen:

  1. De Huurkrant legt de nieuwe regels duidelijk uit.
  2. De Huurkrant legt huurders uit hoe ze eenvoudig en snel een proefberekening maken voor de huurtoeslag. En wat de voordelen daarvan zijn.
  3. De teksten zijn helder en toegankelijk geschreven, op taalniveau B1: 80 procent van de bevolking begrijpt deze teksten.
  4. De informatie in de krant komt van de inhoudelijke experts van Aedes.
    U kunt er dus op vertrouwens dat uw huurders juiste en actuele informatie krijgen.

Gratis uw eigen artikel op de voorpagina

Wilt u uw huurders vertellen hoeveel huurverhoging zij kunnen verwachten en waarom? Of wilt u uw beleid uitleggen voor bijvoorbeeld de huursombenadering, huurverhoging 2021 of passend toewijzen? Dat kan met uw eigen artikel op de voorpagina.

De enige voorwaarde voor het gratis plaatsen van een eigen artikel op de voorpagina is dat u de individuele versie van de krant in kleur bestelt. Bij de individuele versie komt uw logo in kleur op pagina 1 en pagina 4.

De Huurkrant is een gezamenlijke uitgave van Aedes en Nestas communicatie.