Een programma over ‘loslaten en vertrouwen’ voor MKW-leden. Onder de bezielende leiding van Mohamed Akkouh en Judith Breemer, toezichthouders voor een dag. Mohamed (Woonwaard) en Judith (AFWC) zijn respectievelijk trainee en oud-trainee uit de stal van Talent in Huis, het trainee programma voor woningcorporaties.

De schooljaren

De schooljaren

We trappen de dag af met een Get to know you-stoelendans. Eén stoel te kort maakt dat er automatisch één persoon altijd in de kring staat. Hij of zij deelt een eigenschap of ervaring. Iedereen die zich daarin herkent staat op en moet van stoel wisselen. En dat moet natuurlijk snel, waardoor vanzelf weer één persoon zonder stoel eindigt en deze midden in de kring een ervaring deelt. Hilariteit en inhoud wisselen elkaar af.

Middelbare school “Wat je (toe)ziet ben je zelf!”

Een lesuur over ‘Omgaan met toezichthouders’ door Karin Doms (Toezicht met PIT). Een verslag in enkele quotes opgetekend uit de mond van Doms.
“Diversiteit in de boardroom gaat niet om het tellen van verschil, maar juist om het verschil te laten tellen.” En: “Commissarissen zouden wat vaker de GBV-check moeten doen: Gezond Boeren Verstand. Kijk vooral ook of het deugt, niet alleen of het klopt.”
Via het risico van ‘infobesitas’ bij de Raad van Commissarissen. Naar het zoeken van de eenvoud in alle complexiteit. “Hoezo noemen we gedrag en cultuur soft controls? Dit zijn juist de meest concreet (zintuiglijk) waarneembare signalen, met directe impact.”

Het programma dat zij samenstelden was een metafoor voor opgroeien.

Van (kleuter)school via eindexamen, studie en carrière tot aan pensioen. De dag werd afgesloten met het creëren van ieders legacy.

Studie, carrière en nalatenschap

Tijd voor studie en het maken van carrière.

Q+A met Robert van der Wegen (accountant).  Mohamed zoekt verdieping samen met Robert aan de hand van een aantal kritische vragen.

Eindexamen

Tijd voor het eindexamen: een interactieve quiz waarin het er vurig aan toeging. Als eindexamenkado kregen de aanwezige MKW-leden het boek ‘Zwarte doos van de boardroom’.

Verantwoorden

Om te borgen dat de PE-punten daadwerkelijk verdiend worden,  gaat er elk uur een wekker. Dit is het moment dat we deelnemers gevraagd worden zich te verantwoorden. Deze verantwoordingen verschijnen aan het eind van de dag als wordcloud.

Deelnemers zijn gepokt en gemazeld in het thema en hebben een mooie carrière gemaakt.

Tijd voor reflectie en het creëren van een nalatenschap, a legacy. De werkvorm is simpel: ga met elkaar in gesprek. Neem de tijd voor dialoog en stel vragen.

Als afsluiting is het zaak dat er actiebereidheid wordt getoond. In groepen wordt er gedemonstreerd wat als waardevol wordt beschouwd. Zoals de Wijk Commissaris.