Veel MKW-corporaties ondersteunen goede doelen. In deze rubriek leest u de komende nummers een aantal concrete voorbeelden. In dit nummer de samenwerking van Woningcorporatie Volksbelang Raamdsdonkveer en de Stichting HomePlan.

HomePlan verzorgt huisvestingsprojecten voor de allerarmsten in ontwikkelingslanden. Dit kan zijn voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti, maar ook voor aidswezen die niets of niemand meer hebben in Zuid Afrika. Een huis is daarbij niet het doel, maar het middel om verdere ontwikkeling mogelijk te maken. HomePlan verzorgt de huisvesting in een totaalprogramma van ontwikkeling. Onze lokale partners zorgen voor educatie en medische voorzieningen. Hierdoor kunnen mensen zichzelf verder ontplooien. HomePlan verschaft dus niet alleen een huis, maar een Huis, Thuis en Toekomst.

Woningcorporatie Volksbelang ondersteunt HomePlan sinds 2004 door jaarlijks een huis te schenken aan een arm gezin in Mexico en een huis voor aidswezen in Zuid Afrika. HomePlan en Volksbelang werken beiden aan een prettige leefomgeving waarin bewoners centraal staan. HomePlan in Zuidelijk Afrika en Latijns Amerika, Volksbelang in Nederland. Een samenwerking is hierdoor voor beiden een enorme toegevoegde waarde waarin we van elkaar leren.

Wilt u ook HomePlan ondersteunen en kijken wat HomePlan voor uw woningcorporatie kan betekenen, neemt u dan contact op met zakelijk fondsenwerver Kim Aarts, kim@homeplan.nl of 076 5736 735.