Van zorgen voor, naar zorgen dat!

Op donderdagmiddag 13 april a.s. besteden we tijdens de MKW Directeurendag aandacht aan informele zorg- en welzijnsinitiatieven als inspiratie voor onze sector.
 
Leden kunnen zich aanmelden met behulp van de link die hen op maandag 20 maart per mail is toegestuurd. Leden zijn van harte welkom om introducés mee te nemen.
 

Programma

Van verblijf naar wonen, oftewel hoe verknipt is de traditionele verpleeghuiszorg?
Presentatie door Anneke Nijhoff van Fame: wonen en zorg vanuit een nieuw perspectief.
Wees als woningcorporatie zelfbewuster. De zorg stelt allerlei eisen en die zijn niet altijd noodzakelijk. Voorkom de valkuil van de zorgprotocollen.”
 
Leiderschap in het doen! Met de zorgcoöperatie Gemert in gesprek.
Lessen uit de praktijk. Wat kan of moet onze rol zijn om coöperaties te laten floreren? Een enthousiasmerend gesprek met Jan Wagemakers (oud rector) en Hans van Dijk (oud wethouder). 
 
Woonbegeleiding voor huurders die ondersteuning behoeven bij zelfstandig wonen
Inzet van het sociaal netwerk van de cliënt bij woonbegeleiding. Presentaties door Carla Nienhuis (coach on the job) en Hanneke Boetzkes (staffunctionaris methodiek / intaker) van Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond (SMO).
 

Inspiratie

Ter inspiratie verwijzen we graag naar de publicatie Wonen met zorg: 13 corporaties over de praktijk
Mensen die zorg nodig hebben goed en comfortabel laten wonen; daar zorgen woningcorporaties samen met andere partijen voor. In deze publicatie Goed gezien! van Aedes en het Aedes-Actiz kenniscentrum Wonen-Zorg (redactie Yvonne Witter) vertellen dertien woningcorporaties vanuit hun dagelijkse praktijk hoe zij dit doen.