Tim van Schijndel, directeur-bestuurder WoonCompas te Rotterdam, is nieuw bestuurslid van MKW Platform. Hij stelt zich voor:

“Na verschillende goede MKW-bijeenkomsten en een leuk gesprek met Marinus Kempe besefte ik dat ik graag een bijdrage wilde leveren aan dit platform. Als aspirant-bestuurslid heb ik een eerste vergadering mogen bijwonen, dat heeft mijn enthousiasme verder vergroot. Mijn corporatie WoonCompas is actief in groot Rotterdam als huisvester van senioren en kwetsbare groepen. Met 1.000 eenheden in bezit en 400 van derden in beheer zijn we – zeker in Rotterdam – een kleinere speler. Dat blijkt vele voordelen te hebben, we zijn persoonlijk en benaderbaar, voor onze doelgroepen extra belangrijk, daarnaast is voor ons ieder project of complex, ook een kleintje, heel waardevol. Bij MKW-activiteiten merk ik dat belangrijke zaken die spelen voor WoonCompas overeenkomen met de vraagstukken van andere MKW-leden. Verder ben ik erg gevoelig voor bevlogen mensen, ook die zijn er veel binnen onze vereniging.

Als 35-jarige behoor ik nog steeds tot de jongere bestuurders. Ik ben in februari 2006 directeur-bestuurder geworden van een organisatie die helemaal opgebouwd moest worden. Met vallen en opstaan, door te kijken naar andere corporaties en met gemotiveerde collega’s hebben we WoonCompas gemaakt tot een goed lopende organisatie. Wij werken efficiënter en klantvriendelijker dan 6 jaar geleden en hebben maatschappelijk relevante projecten in Rotterdam toegevoegd.

Terwijl onze organisatie groeit, valt op dat regelgeving en sentiment verdere uitbreiding bemoeilijken. Als kleine club zijn extra administratieve werkzaamheden en soms kostbare adviezen nodig om te kunnen voldoen aan extern opgelegde eisen. Dat valt ons wel eens zwaar. Dit beluister ik bij veel MKW-collega’s. Mijn conclusie is dat kleinere corporaties waardevol zijn en dat ik me graag inzet voor de lange termijn belangen van het MKW en haar doelgroepen. Ik kan mij daar geen betere plek voor voorstellen dan het MKW-bestuur.

Mijn directe regio en kleine grootstedelijke corporaties zijn nog niet vertegenwoordigd in het bestuur en ik hoop op dit vlak iets toe te voegen. Energie en enthousiasme heb ik genoeg, de huidige bestuursleden stralen dat ook uit, met hen verwacht ik een goed team te vormen. Persoonlijk voordeel is dat er veel bijgeleerd kan worden en dat ik actief mee mag denken over zaken die mij aan het hart gaan.

Privé woon ik in het centrum van Rotterdam samen met Sandra. Zij is architect en veel van onze vrije tijd en vakanties brengen we door met bezoeken aan steden en bijzondere plekken. Ik sport graag en hou van moderne literatuur. Als velen van jullie kom ik tijd tekort, ik zal er desondanks voor zorgen dat ik voldoende beschikbaar ben voor het MKW.”