ABBA Waterloo 3Feyenoord won als eerste Nederlandse club de UEFA-cup; de Volkswagen Kever werd vervangen door de Golf; de laatste kolenmijn werd gesloten; Abba won het Eurovisie Songfestival met Waterloo; de best verkochte lp was Jesus Christ Superstar; Marianne Timmer werd geboren; Nederlandse nummer 1 hits waren: ’t Is weer voorbij die mooie zomer van Gerard Cox, Den Uyl is in den olie van Vader Abraham & Boer Koekoek en Be my day van The Cats. In de bioscoop draaide Help! De dokter verzuipt. Opmerkelijk feit: het was in dat jaar 1974 niet één dag helemaal droog. En in Soest opende SBBS de deuren van het seniorencomplex Honsbergen.

Mensen met een verhaal, een geschreven portret
“De mensen in en om Honsbergen hebben allemaal hun eigen verhaal en samen vormen die een geschreven portret van Honsbergen. Met verhalen over leuke ontmoetingen met andere mensen. Over nieuwe vrienden en nieuwe liefdes. Over werken met plezier en passie. Familieverbanden tussen zussen, of vader en dochter. Een luisterend oor bieden. Verwelkomen en afscheid nemen van een buurman of buurvrouw. Iets voor iemand betekenen. Samen op stap gaan.” Dat schrijft SBBS-directeur Mirjam van der Heijden in het voorwoord van ‘Honsbergen 40 jaar – een portret’. Lees het online boek onderaan dit bericht.

Huisvesting voor senioren die zelfstandig willen blijven wonen
SBBS Soest verzorgt de huisvesting voor senioren vanaf 50 jaar, die zelfstandig willen blijven wonen. Zij wonen in twee grote complexen: Honsbergen met 225 appartementen (1974) en De Vijverhof met 155 appartementen, gebouwd in 1985.

Dit is een bericht in de serie Hier staan wij voor, MKW-corporaties laten zien waarop ze trots zijn.