leergang p en o. 2Beste MKW leden, graag jullie aandacht voor de Leergang Strategisch P&O voor woningcorporaties. Deze leergang is bedoeld voor P&O-adviseurs in de corporatiesector die een stap in hun ontwikkeling willen maken, zodat zij over complexe vraagstukken op strategisch niveau kunnen adviseren. Ze hebben minimaal een HBO werk- en denkniveau en minimaal twee jaar ervaring als P&O-adviseur bij een woningcorporatie (lid of geen lid van Aedes).

Persoonlijke groei
In zeven modules over strategisch adviseren, veranderkunde, persoonlijk leiderschap, organizational design, financieel management en governance, en de meetbaarheid van HRM leren de deelnemers hun doelen beter te bereiken. Zo ontwikkelen ze niet alleen een visie op strategisch HRM in hun organisatie en kunnen zij beter omgaan met het krachtenveld waarin zij adviseren. Ze zijn ook een betere sparringpartner voor het management en hebben meer zelfkennis als adviseur. Daarnaast bouwen de deelnemers een informeel netwerk op van P&O-adviseurs waarmee zij kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.

Studiekosten
De leergang kost 2.200 euro. Dit bedrag bestaat uit opleidingskosten à 1.700 euro (BTW-vrij) en arrangementskosten à 500 euro (lunches, koffie, thee, diners en hotelovernachtingen). Leden van het P&O-netwerk krijgen 500 euro korting op de opleidingskosten, mits ze vanaf 1 januari 2014 lid zijn van het netwerk.

Aanmelden en data
P&O-adviseurs kunnen zich hier aanmelden voor de leergang. Er zijn vijf groepen die op verschillende data en locaties starten (maximaal 12 deelnemers per groep). De intakegesprekken van groep 3 zijn op 8 en 9 april (start: 29 en 30 april 2015). De locatie van groep 3, 4 en 5 is Hotel De Schildkamp in Asperen (vanaf station Leerdam rijden gratis shuttlebussen).

Meer informatie
De leergang is ontwikkeld door organisatie adviesbureau Rijnconsult in opdracht van het P&O-netwerk van Aedes. De leergang wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW). Voor meer informatie over deze opleiding kunt u een e-mail sturen aan Mark Nijssen via of bel hem op 030-298 42 50.

Lees meer op de site van Aedes.