De Kernen Hedel | Dreumel na facelift | MKW Platform

De Kernen energiebesparing | Dreumel na facelift

Een energiebesparing die kan oplopen tot honderden euro’s per jaar bij hetzelfde gedrag op het gebied van energieverbruik, gemiddeld 2.250 kg minder CO2-uitstoot én een verbetering van het comfort in huis.

Nieuw jasje, meer comfort
De Kernen heeft acht woningen in Aalst en zeven woningen in Dreumel een complete facelift gegeven. Een moderner en vooral geïsoleerd jasje. Goed voor het milieu en de portemonnee van de huurders. De ruim 40 jaar oude woningen zijn volledig geïsoleerd. Het dak, de spouwmuren, de vloer, dubbelglas en zonnepanelen op vier seniorenwoningen.

Minder gasverbruik en impuls voor buurt
De Kernen zet hoog in op kwaliteit van wonen. “Deze facelift heeft veel voordelen. Isoleren van woningen betekent minder gasverbruik, vermindering van CO2-uitstoot en dit is uiteraard beter voor ons milieu. Voor de bewoners zijn er direct voordelen; ze kunnen langer in hun woning blijven wonen, die comfortabeler én energiezuiniger is geworden. Het verfraaide uiterlijk van de woningen, geeft de buurt tot slot een nieuwe impuls”, zegt Marijke Hoogeland namens de corporatie uit Hedel.

‘Geen extra huur en een mooiere woning’
Meneer Bouman woont al 46 jaar aan de Emmastraat in Aalst. Hij is positief gestemd. “Vorige week is de aannemer begonnen met de schoorsteen en de goten. Ze verwachten tien weken tijd nodig te hebben voor de hele verbouwing.”
Zijn eerste reactie bij het horen van de plannen was positief. “We betalen geen extra huur en krijgen een mooiere woning met hoge isolatiewaarde”, zegt hij. “Het is nog wachten op de eerste energierekening komend jaar, maar daarop zien we de besparing vast terug.” De Kernen gaat verder met woningen een facelift geven en zelfs woningen opwaarderen. “Dat gaat nog iets verder dan de facelift”, stelt Hoogeland.

[rev_slider Hedel]

Dit is een bericht in de serie Hier staan wij voor, MKW-corporaties laten zien waarop ze trots zijn.