Woonstichting Hulst_Van der Maelstedeweg MKW Platform

Woonstichting Hulst Van der Maelstedeweg

In Zeeuws-Vlaanderen heeft Woonstichting Hulst de renovatie van de oude wijk Nieuw Hulst afgerond. “Oude woningen hebben we gesloopt en de nieuwe zijn levensloopbestendig en energiezuinig. De energieprestatie coëfficiënt bedraagt 0,3, ruim onder de norm van 0,6”, vertelt directeur Jos Valckx. In vier fases werden 93 oude huizen vervangen door 63 nieuwe.

Historisch en modern, nieuw naast oud
Oud en nieuw, dat loopt in Hulst door elkaar. De oude wijk heet er Nieuw Hulst en in het oude historische Hulst past nieuwbouw zich naadloos aan de bestaande, vaak monumentale bebouwing. Elf appartementen verrezen aan de stadsrand. “Ze hebben een grandioos uitzicht op de historische stadswallen en de Vest. Het gebouw past prima in zijn omgeving doordat er gebruik is gemaakt van dezelfde materialen en kleuren.”

Van intramuraal naar zelfstandig wonen
Voor mensen met een psychiatrische aandoening bouwde de Woonstichting in het beschermde stadshart van Hulst 19 woningen naast bestaande appartementen, waarin al meer mensen onder de hoede van de Stichting Emergis wonen. “Als gevolg van het overheidsstreven om wonen en zorg te scheiden, huren de bewoners zelf hun woning. De intramurale zorg voor hen in een instelling heeft plaatsgemaakt voor zelfstandig wonen met 24/7-zorg die in het complex aanwezig is.”

Senioren
Zorg is ook direct beschikbaar in de Zoutestraat waar de Woonstichting Hulst 21 woningen voor ouderen heeft gebouwd. “De zorgverleners leveren de bewoners van deze 21 appartementen thuiszorg, welzijn en ondersteuning. Fysiotherapie kan bijvoorbeeld in de eigen woning plaatsvinden.”

[rev_slider Hulst]

Dit is een bericht in de serie Hier staan wij voor, MKW-corporaties laten zien waarop ze trots zijn.