beste leden, hieronder treffen jullie namens TIAS een uitnodiging voor een seminar op dinsdagmiddag 6 juni a.s. in Utrecht. Een seminar speciaal voor nieuwsgierige corporatie- en zorgbestuurders. Met een vrolijke visie op de participatiesamenleving.

Een programma is met voorrang bedoeld voor alumni en deelnemers van de TIAS/MKW leergang Corporatiebestuurder nieuwe stijl. Voor deelnemers van de TIAS Master Real Estate. En voor zorgbestuurders, aangehaakt via Actiz. Maar welkom zijn ook collega’s die daar niet toe behoren maar waarbij het onderwerp na aan het hart ligt.

Toelichting

In de overgang van Verzorgingsstaat naar Participatiesamenleving, ontstaat er steeds meer ruimte voor nieuwe keuzes in zorg, wonen en pensioen. Onze overheid trekt zich geleidelijk aan terug. En huishoudens dienen steeds meer eigen regie te voeren over hun Begroting van Geluk.

Hoe kan deze vrijvallende ruimte het beste worden benut? Hoe gaan huishoudens straks met deze keuzevrijheid om? En hoe speel je daar als woon- of zorgorganisatie nu alvast op in?

TIAS Wonen met Zorg, Seminar – dinsdag 6 juni

Op dinsdagmiddag 6 juni opent TIAS in haar nieuwe kantoor te Utrecht haar deuren voor het Seminar Wonen met Zorg. Een seminar speciaal voor nieuwsgierige corporatie- en zorgbestuurders.

Het wordt een interactieve middag waarin Dirk Brounen (TIAS) spreekt over proactieve huishoudregie naar aanleiding van zijn nieuwste boek ‘Nooit Meer Slapend Arm’. Hierin schetst hij een nabije toekomst waarin huishoudens (incl. huurders en cliënten) nieuwe combinaties mogen maken tussen hun woon-, pensioen-, spaar- en zorgalternatieven. Een vrolijke visie op de participatiesamenleving.

Esther Verkerk (Laurens Wonen) bespreekt vervolgens de bijzondere implementatie van het nieuwe woonvormconcept Samen & Anders in Rotterdam-Zuid. Met de seminar deelnemers gaat zij in gesprek over de kansen die er zijn om van verzorgingshuizen te komen tot bijvoorbeeld een participatiehuis.

Programma

  • 14.30 Inloop met koffie
  • 15.00 Welkomstwoord door TIAS
  • 15.15 Een Begroting van Geluk – door Dirk Brounen (hoogleraar, TIAS)
  • 15.45 Discussie
  • 16.00 Van Verzorgingshuis naar Samen & Anders – door Esther Verkerk (senior portefeuillemanager, Laurens Wonen)
  • 16.30 Discussie
  • 16.45 Afronding en aansluitende borrel

Inschrijving

Locatie TIAS Utrecht, Kroonstraat 11.
Inschrijving Gratis, aanmelden via vastgoedlab@tias.edu

Last but not Least

Deelnemers aan dit seminar ontvangen een gratis exemplaar van het boek Nooit Meer Slapend Arm.
Voor dit programma gelden twee PE-punten.

TIAS locatie Utrecht