Nieuw gezicht of oude bekende in de sector?

‘Nieuw gezicht. Ik ben ooit begonnen als tekenaar bij een architectenbureau. Ik heb altijd wel in de vastgoedsector gewerkt en vrijwilligerswerk gedaan in de maatschappelijke hoek. Maar niet eerder werkte bij ik een woningcorporatie. De laatste jaren was ik werkzaam bij Koraal, een organisatie voor jeugdhulp, gehandicaptenzorg en speciaal onderwijs in Limburg / Noord-Brabant. Ik wilde na 8 jaar Sittard toch graag weer in mijn eigen woonomgeving werken, en het liefst in de combinatie van  wonen en zorg.  Een woningcorporatie is een mooie combinatie van vastgoed en maatschappelijke vraagstukken. En ik vind het in de praktijk nog veel interessanter dan ik me vooraf had voorgesteld! Ik ben blij met deze overstap.’

Wat kenmerkt Wonen Delden?

‘Wat ik bijzonder vind aan werken bij een kleine woningcorporatie, is om betrokken te zijn bij de bijzondere operationele issues tot en met  de strategische vraagstukken Wat ik erg belangrijk en mooi vind is de intensieve samenwerking met huurders(organisatie), gemeente, zorg- en welzijnspartijen, stadsraad, etc. Om zo samen de goede dingen te doen voor de inwoners van Delden. Wonen Delden is lokaal erg sterk verankerd en zijn dus dichtbij onze huurders. Dat vind ik gaaf. Ondanks dat we klein zijn, is onze balie elke ochtend open. Dat maakt onze organisatie toegankelijk. Zo kunnen we onze huurders helpen met huurders met het invullen van formulieren. En in de samenwerking met de gemeente wijzen wij onze huurders op de mogelijkheden van hulpmiddelen en toeslagen waar zij recht op heden. En werken we samen aan een goede schuldenaanpak, door vroegtijdige signalering. Die extra betrokkenheid vind ik belangrijk. Als het overigens over onze digitale toegankelijkheid gaat, hebben we nog wel een mooie stap te zetten.’

Dave van Zalk startte begin 2019 als directeur-bestuurder bij Wonen Delden, een woningcorporatie met 800 woningen in het Overijsselse stadje Delden. We stelden hem vier vragen in deze vaste MKW-rubriek over startende en vertrekkende bestuurders.  

Waarom MKW?

‘Mijn voorganger was ook lid en raadde het me aan. Ik ben nu twee keer geweest en vond het meteen leuk. De sfeer is prettig, inspirerend, laagdrempelig en no-nonsense.

Wat verwacht je van het MKW?

‘Uitwisseling van kennis en ervaring, vooral omdat ik nieuw in de sector ben. Die uitwisseling werd meteen al waargemaakt tijdens de bijeenkomst waar ik voor het eerst bij aanwezig was. Het is goed dat we actuele dilemma’s bespreken. En dat we ons daarbij afvragen: hoe ga je daarmee om als corporatie? In de je rol als directeur-bestuurder? En als persoon? Dat vond ik erg interessant.’