Nieuw gezicht of oude bekende in de sector?

Oude bekende. Ik was voordat ik bestuurder werd bij Woonforte per 1 december 2019, 6,5 jaar bestuurder van Woningstichting Leusden. Ik werk 30 jaar in de sector. Ik ben ooit begonnen bij Woningcorporatie Nieuw Amsterdam en in de vernieuwing van de Bijlmermeer.

Wat kenmerkt Woningstichting Leusden / Woonforte?

Woningstichting Leusden is een kleine, ondernemende corporatie in de gemeente Leusden. WSL is de enige corporatie in de gemeente. Dat betekent dat je een-op-een zaken doet met de gemeente. Dat heeft veel voordelen. De samenwerking is heel intensief en je kunt heldere eenduidige afspraken met elkaar maken. Als de samenwerking wat minder lekker loopt, ben je wel tot elkaar veroordeeld. Dat is overigens niet persé negatief want beide partijen moeten zich dan inspannen om eruit te komen. WSL is een corporatie die veel ontwikkelt en bouwt en ook op andere terreinen voor de gemeente Leusden en andere stakeholders een betrouwbare partner is en wil zijn. Zo heeft WSL enige tijd geleden een zorgcomplex gekocht. De aankoop past binnen de portefeuillestrategie van WSL, maar had tegelijkertijd het effect dat de lokale zorgorganisatie te hulp geschoten werd. Verder heeft WSL in een kantorengebied met veel langdurige leegstand, als start van de upgrade van het gebied, een oud kantoorpand herontwikkeld tot 54 huurwoningen. De oplevering van dit project viel ,niet geheel toevallig, samen met mijn afscheid bij WSL.

Woonforte is een grotere corporatie in een grotere gemeente. Woonforte is er niet de enige woningcorporatie maar de een-op- een situatie met de gemeente is vergelijkbaar omdat met de collega in de gemeente afspraken zijn over het werkgebied en wie welk deel van de gemeente bedient.

Monique Brewster startte in juni 2013 bij Woningstichting Leusden en nam er afgelopen december afscheid. En daarmee ook van het MKW Platform.

We stelden haar vier vragen in deze vaste MKW-rubriek over nieuwe en – in dit geval – vertrekkende leden.  

Waarom MKW?

Bij het MKW ontmoeten bestuurders van kleine en middelgrote corporaties elkaar. De sfeer op die bijeenkomsten is ongedwongen en informeel, de onderwerpen serieus en vooral gericht op de hobbels die kleine en middelgrote corporaties onderweg tegenkomen. Ik vind dat een prettige combinatie en heb de bijeenkomsten graag bezocht.

En nu?

Nu heb ik met enige weemoed afscheid genomen van WSL en de gemeente Leusden om aan een nieuwe uitdaging bij Woonforte te beginnen. Het was een bewuste keuze om weer in een stedelijkere omgeving aan de slag te gaan, maar ik blijf dankbaar voor de mooie jaren bij WSL.

Larikslaan 8-12, Leusden