Stichting Woningbeheer Born-Grevenbicht | huiskamer seniorencomplex 'Puthofke'| MKW PlatformIn en om Sittard en Geleen, het werkgebied van de Stichting Woningbeheer Born-Grevenbicht, zal de bevolking in de komende jaren vergrijzen en langzaamaan ook krimpen. Ouderen moeten daarnaast langer zelfstandig wonen door de recente hervormingen in de langdurige zorg. De Zuid-Limburgse corporatie speelt daarop in door het bieden van hoogwaardige en adequate huisvesting voor de doelgroep. Een mooi voorbeeld hiervan is de recente uitbreiding van een bestaand seniorencomplex ‘Puthofke’ in de kern Born, waar wonen, leven en ontmoeten samenkomen.

Wonen met een dikke plus
Bestuurder Michiel Sluijsmans vertelt: “Bij de uitbreiding van het complex hebben we al rekening gehouden dat oudere mensen hier zo lang mogelijk zelfstandig moeten kunnen wonen, ook als ze zorg nodig hebben. De 14 nieuwe appartementen zijn daarop ingericht met extra maatregelen op het gebied van veiligheid, comfort en zorg. Denk hierbij aan extra brede deuren, geen dorpels in de gehele woning en een directe verbinding van hoofdslaapkamer met de badkamer en gescheiden door een schuifdeur.”

Ruimte voor ontmoeten + spreekuur zorgaanbieder
De nieuwbouw omvat verder de realisatie van een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners van circa 80 vierkante meter. “De functies ontmoeten, informeren en adviseren komen in deze ruimte samen. Iedere week organiseert de zorgaanbieder een inloopuurtje waar bewoners terecht kunnen voor informatie en advies. Er is verder een bewonerscommissie die regelmatig leuke activiteiten organiseert voor de bewoners”, zegt Sluijsmans. “We zien dat deze ruimte een belangrijke meerwaarde heeft voor veel bewoners, de eenzaamheid wordt doorbroken, mensen ontmoeten elkaar en de sociale cohesie in het complex wordt versterkt.”

[rev_slider Born2015]

Dit is een bericht in de serie Hier staan wij voor, MKW-corporaties laten zien waarop ze trots zijn.