Tablis Wonen Sliedrecht Havenkwartier - foto Jeffrey Bervoets Nuvastgoed| MKW Platform

Tablis Wonen Sliedrecht Havenkwartier – foto Jeffrey Bervoets Nuvastgoed

Tablis Wonen Sliedrecht realiseerde twee grote herstructureringsprojecten. De corporatie heeft 214 woningen gesloopt en er 255 nieuw gebouwd. Het zijn fraaie woningen voor starters, gezinnen en ouderen in wijken met oog voor leefbaarheid. In het Havenkwartier zijn ook appartementen gerealiseerd voor jongeren met een vorm van autisme.

Het Havenkwartier in karakteristieke stijl van de jaren dertig
Aan de haven in Sliedrecht bouwde Tablis Wonen huur- en koopwoningen. De vernieuwde wijk bestaat nu uit eengezinswoningen, starterswoningen en appartementen. Directeur-bestuurder Henk Gravesteijn: “De oude wijk was aan vernieuwing toe. De woningen waren aan het einde van hun technische levensduur. In overleg met gemeente en uiteraard de bewoners is een prachtige nieuwbouwwijk ontstaan. Een wijk in de karakteristieke stijl van de jaren dertig die goed aansluit bij het uiterlijk van een aangrenzende woonwijk. Door de duidelijke stem van de bewoners is er een wijk ontstaan met verbrede straten, groenstroken, speeltuin en ondergrondse parkeergelegenheid.”

Ta Dai Mah: woonvorm voor jongeren met autisme
Binnen dit nieuwbouwproject is ook een kleinschalige woonvorm voor jongeren met een vorm van autisme gerealiseerd: Ta Dai Ma. “Dit is een initiatief van een aantal ouders van deze jongeren. Door goed te luisteren naar elkaar is er een mooi appartementencomplex gerealiseerd met zeven appartementen voor deze jongeren.”

De Karekietstraat: appartementen in plaats van oude flats
In de Vogelwijk in Sliedrecht hebben twee verouderde flats van vijf hoog met 127 huurappartementen plaatsgemaakt voor 30 fraaie appartementen en negen eengezinswoningen. De architectuur van het appartementencomplex en de eengezinswoningen vullen elkaar perfect aan en geven samen de buurt een sfeervolle en moderne uitstraling. De openbare ruimte is opnieuw ingericht en voorzien van speelgelegenheden en voldoende parkeerplaatsen.

Lean-principe: actieve samenwerking
Henk Gravesteijn: “Tijdens de voorbereidingen en bouw is gewerkt volgens het Lean-principe. Dat betekent dat alle activiteiten voor de nieuwbouw in nauwe afstemming en samenwerking met alle betrokken partijen zijn uitgevoerd. Dit heeft geresulteerd in een zeer korte bouwperiode voor zowel de eengezinswoningen als de appartementen. Kortom, een succesvolle samenwerking tussen Tablis Wonen, gemeente Sliedrecht en BM Bouw. Het is en blijft belangrijk als organisatie actief de samenwerking met andere partijen op te zoeken.”

[rev_slider TablisWonen2015]

Dit is een bericht in de serie Hier staan wij voor, MKW-corporaties laten zien waarop ze trots zijn.