prijsuitreiking-woninstichtWoningstichting Bergh is de meest vernieuwende opdrachtgever van 2013. Publiek en professionals op de woningmarkt konden stemmen op zes woningcorporaties in de strijd om de meest vernieuwende opdrachtgever en kozen voor de kleine corporatie uit de Achterhoek. Zij liet daarmee grote corporaties als De Alliantie en Stadlander achter zich. Woningstichting Bergh is zeer blij met deze prijs.

De prijs is in het leven geroepen door Energiesprong|Platform31 en het Netwerk Conceptueel bouwen, met als doel de innovatie in product en proces in de bouw te stimuleren voor een betaalbare energiesprong. Woningstichting Bergh is een corporatie die graag de markt uitdaagt om duurzame woningen betaalbaar aan te bieden. Daarom is de corporatie door een aantal marktpartijen voorgedragen en genomineerd voor de Meest Vernieuwende Vrager 2013. QuaWonen, Stadlander, HEEMwonen, De Alliantie en Stichting Betuwe Woningbeheer waren de concurrenten.

De finale en de bekendmaking van de Meest Vernieuwende Vrager 2013 vond plaats op 21 november tijdens de nationale Manifestatie De Voorsprong in Arnhem. De prijs werd uitgereikt aan directeur-bestuurder Arjan ter Bogt door Meindert Smallenbroek, directeur Bouwen bij het Ministerie van BZK.

Het doel: wonen betaalbaar maken
Kern van de vernieuwende aanpak bij duurzame bouwprojecten is ‘goed inkopen in plaats van kapot-rekenen’ om kwalitatief betere woningen voor minder geld te realiseren. Woningstichting Bergh hanteert bij de vraag aan marktpartijen prestatie-eisen in plaats van een bestek. De marktpartijen kunnen vervolgens samen hun concepten in een plan aanbieden en zo ontstaat er ruimte voor vernieuwende producten en samenwerking. De methode heet Design, Build & Maintenance. Woningstichting Bergh hanteert de vernieuwende samenwerkingsvorm al sinds 2009.

Lees verder op de site van Woningstichting Bergh