Het vinden, binden en boeien van de juiste werknemers is door de krapte op de arbeidsmarkt een uitdaging voor ons allen. Als corporatiesector hebben we echter nieuwe mensen nodig voor de opgaven nu en in de toekomst. We gaan op 6 april samen aan de slag om een basis te leggen om die medewerkers nu en in de toekomst aan ons te verbinden.

Beste collega’s,
over twee weken zien we een flink aantal van jullie tijdens de eerstvolgende MKW Directeurendag. Voor wie zich heeft aangemeld, dank voor je komst! Heb je je nog niet aangemeld en denk je na het lezen van dit berichtje, ik wil er ook bij zijn, dan kan dat natuurlijk! (We mailden jullie op 16 februari jl. de uitnodiging met aanmeldlink. Niet meer te vinden? mkw@aedes.nl!)
Met vriendelijke groeten, mede namens het MKW Bestuur, 
Erna Mobach en Bram Lipsch

Hieronder lichten we het programma toe aan de hand van onze gasten en gastsprekers.

Michel en Marjolein van het Bureau voor Conceptuele Zaken

Leiden onze Directeurendag op 6 april in goede banen.  Zij helpen ons om het fundament te leggen voor een gezamenlijk werkgeversmerk. Aan de hand van verschillende activiteiten worden wij uit het ‘systeem’ getrokken. Dit doen we met humor, creativiteit, speelsheid en energie!

Trainees denken en doen mee

Het is ons inziens niet wenselijk om ons op een gezamenlijk ‘werkgeversmerk’ en de medewerker van de toekomst te storten, zonder dat die er zelf bij aanwezig zijn. Daarom hebben we de huidige trainees van zowel Talent in Huis als het MKW programma uitgenodigd.

10 jonge professionals hebben zich aangemeld en draaien actief mee in het programma.

Panel helpt de arbeidsmarkt te belichten

Om aan het begin van de dag kort te toon te zetten hebben we drie experts gevraagd de dag af te trappen.

Kathalijne van den Brekel adviseur Werkgeverszaken van Aedes, Edith Hoksbergen directeur van Talent in Huis (de maker van o.a. ons MKW Traineeprogramma) en Johannes Osinga directeur bij de Corporatie Academie en FLOW belichten ieder vanuit hun eigen expertise de huidige arbeidsmarkt.

Datum en locatie

Donderdagmiddag 6 april 2023, 12.00-18.00 uur.

Baarn, Wintertuin Experience

PE-punten

Voor deelname aan het programma van deze MKW Directeurendag kunnen bestuurders 4 PE-punten bijschrijven.

Aanmelden

Dit kan met behulp van de aanmeldknop in de mail die we op 16 februari jl. aan onze leden toestuurden.