“Goed beschreven processen besparen tijd en geld en zijn van belang bij het digitaliseren van processen. Mijn rol is vooral dat het processen opgepakt worden die herkend worden door middelgrote en kleine woningcorporaties én dat ze op maat te maken zijn. Bij grotere corporaties zie je namelijk dat er meer stappen beschreven worden dan voor kleinere corporaties nodig zijn.” Aldus Hendrik Hoogenkamp, MKW bestuur en lid van de Stuurgroep die vanuit Aedes gefocust is op de keuzes, voortgang en risico’s hetgeen moet dragen aan het draagvlak binnen de sector.

Hendrik Hoogenkamp: “Het doel is om veel meer te kijken naar standaardisering van processen om uiteindelijk minder afhankelijk te zijn van ict-leveranciers. De standaard processen moeten ook leiden tot een beter risicomanagement en een uniforme meting van onderdelen. Er is nu 1 proces bijna beschreven en er volgen nog circa 10 processen.”

Online bijeenkomst donderdag 14 januari a.s.

Op donderdag 14 januari 2021 lanceert Aedes het eerste deel van het Processenboek in een online bijeenkomst speciaal voor medewerkers van woningcorporaties. Een dag later vindt de lancering plaats voor iedereen die interesse heeft in processen en/of procesmanagement, digitalisering en verantwoording en die niet werkt bij een woningcorporatie die lid is van Aedes.

Het afgelopen jaar is het incassoproces in kaart gebracht en het is nu klaar voor gebruik. Tijdens de lancering krijgt u uitleg over de toepassing, u doet nieuwe inzichten op en leert van corporaties. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Een goed beschreven proces bespaart tijd en geld. Het helpt om processen efficiënter uit te voeren en beter te digitaliseren. Ook draagt het bij aan betere sturing en vermindering van risico’s. Om woningcorporaties hierbij te helpen zijn Aedes en CorpoNet het project Processenboek gestart.

Lees meer over deze lancering op Aedes.nl

Voor meer informatie

Aedes: Michiel van Wezel, Adviseur Digitalisering en informatiemanagement bij Aedes:  m.vanwezel@aedes.nl

MKW Platform: Hendrik Hoogenkamp, Beter Wonen IJsselmuiden: h.hoogenkamp@bwij.nl