IMG_0168Op vrijdag 23 januari ontving de eerste lichting  deelnemers aan de Leergang Corporatiebestuurder Nieuwe Stijl van Tias* hun certificaat. Een bijzondere slotdag voor deze eerste lichting, want de dag werd opgeluisterd door een aantal gasten. Theo Camps, professor bij Tias en bestuursvoorzitter bij Berenschot. Mark Frequin, in het dagelijkse leven Directeur-Generaal Wonen en Bouwen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Aanwezig was ook Marc Calon, voorzitter van Aedes.
Naast de presentaties van de drie intervisiegroepen uit deze leergang, waren er ook drie individuele pitches van deelnemers over hun slotopdracht.

Theo Camps, sprak over leiderschapsopvattingen: “Als directeur-bestuurder dien je je omgeving permanent te scannen én in de gaten te hebben voor welke waardecreatie jouw organisatie en jijzelf borg staat. Pas als je de oude en de nieuwe constellatie kent, krijg je je eigen positie goed scherp.”

Marc Calon: “Goed en goedkoop voor de doelgroep, dat is waar we voor staan. Verbinding en rentmeesterschap, daar gaat het om.”

Mark Frequin onderstreepte het belang van een leven lang leren: “Leiderschap gaat over Ethos, Pathos, Logos en Agora. Heb geen pantser maar wel een ruggengraat. En organiseer je eigen tegenkracht, ook als het ongemakkelijk wordt.”

Enkele deelnemers over hun ervaring:

Karin van Spaik, deelnemer vanuit Brabantse Waard: “Ik heb ontzettend veel geleerd. Het is een afwisselend programma, met een integrale aanpak en een professionele organisatie. En eerlijk is eerlijk, ook enkele enthousiasmerende maar tijdrovende elementen naast de opleidingsdagen, namelijk de intervisie en de slotopdracht.”

Arjan ter Bogt, Woningstichting Bergh: “De intervisiesessies waren ge-wel-dig. Ik ben soms gefileerd, maar net zo goed over de bult heen geholpen door mijn collega deelnemers. Ik ben erg blij dat ik mezelf deze Leergang cadeau heb gegeven.”

Jan de Vries, Rijnhart Wonen: “Het belangrijkste is natuurlijk, wat je doet met hetgeen we hier hebben geleerd. Dat je kansen creëert met woningen voor die mensen die dat het meest nodig hebben. Daar heeft de Leergang mij veel handvatten gegeven, naast bezieling en inspiratie.”

Lees ook het verslag op de website van Tias.

*De Leergang is door Tias ontwikkeld in samenwerking met het MKW Platform binnen Aedes én met financiële ondersteuning van FLOW.

IMG_0154 IMG_0171IMG_0172