Woningcorporatie Goed Wonen Gemert geeft haar huurders de mogelijkheid om op hun woning zonnepanelen aan te brengen. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar levert een behoorlijke besparing op de energierekening. Directeur-bestuurder Hans Vedder: “Door het aanbrengen van een pakket zonnepanelen op hun dak kunnen de huurders zo’n 140 tot 270 euro per jaar aan energiekosten gaan besparen.”

Goed Wonen Gemert zonnepanelen zonne-energie | MKW Plaform

Huurder speelt minimaal quitte
Montage en onderhoud van de panelen wordt volledig verzorgd door de corporatie. Dit afgezet tegen de maandelijkse huurverhoging die Goed Wonen Gemert daarvoor doorberekent, speelt de huurder altijd minimaal quitte. “Bovendien is de huurder minder afhankelijk van de stijgende energieprijzen en betaalt hij minder energiebelasting. Wanneer de panelen meer stroom produceren dan de huurder zelf verbruikt, wordt het restant geleverd aan het elektriciteitsnet en loopt de meter achteruit.”

Bewoners gaan bewuster om met energieverbruik
“Door zo met deze alternatieve energievorm om te gaan zien we al snel dat huurders veel bewuster omgaan met hun energieverbruik. Want wat is er nou leuker om de energiemeter te laten terugdraaien? Begin mei hebben we op de honderdste woning van Goed Wonen Gemert zonnepanelen gelegd. De verwachting is dat we al ver voor de komende zomervakantie 5 procent van onze woningen hebben voorzien van zonnepanelen.”

Dit is een bericht in de serie Hier staan wij voor, MKW-corporaties laten zien waarop ze trots zijn.