Na een periode van aspirant lidmaatschap van het bestuur van het MKW Platform is Hendrik Hoogenkamp tijdens de najaars directeurendag van het MKW Platform op 6 oktober 2016 officieel verkozen tot bestuurslid.

Hendrik: “Sinds september 2014 ben ik directeur bestuurder van Beter Wonen. Beter Wonen is actief in de gemeente Kampen. Het grootste deel van de 1.100 huurwoningen bevindt zich in IJsselmuiden. Het dorp waar ook ons kantoor gevestigd is. Zoals de naam al aangeeft ligt IJsselmuiden aan de monding van de IJssel. Een mooi gebied om in te mogen werken.”

Uiteenlopende facetten op een financiële achtergrond

“Ik ben al ruim 25 jaar actief binnen de sector. Voor Beter Wonen heb ik diverse functies vervuld bij WoonFriesland. Daardoor heb ik de uiteenlopende facetten van een corporatie goed leren kennen: de wensen van huurders, de samenwerking met gemeenten, zorginstellingen en andere belanghouders, de veranderingen in de maatschappij. Mijn financiële achtergrond is hierbij altijd van pas gekomen en is ook in mijn huidige functie van waarde.”

Het goede werk van de compactere organisatie

De sector ligt al een aantal jaar onder een vergrootglas. De huidige woningmarkt en de maatregelen van de overheid om de sector kleiner te maken, dwingen corporaties de juiste keuzes te maken. “Ik zie hierin een belangrijke rol voor het MKW Platform weggelegd. Te vaak wordt Nederland als één woningmarkt gezien en wordt het goede werk van de compactere organisatie over het hoofd gezien. Ik ga ervoor om als MKW dat tegengeluid te laten horen. Daarnaast is het ook gewoon een mooi platform om kennis met elkaar te delen. Op deze manier werken we samen aan beter wonen voor onze huurders.”