Voorsprong op kooprecht huurder: keuze uit huren of kopen met zekerheid. Goed Wonen Zederik biedt alle woningen Te Woon aan.

“Te Woon houdt in dat de (nieuwe) bewoner zelf kan kiezen of hij de woning huurt of koopt, met of zonder korting, tot wel 30%”, legt directeur Kees Braat uit.
Dat klanten deze keuzevrijheid waarderen, blijkt volgens Braat uit de toekenning van het KWHHuurlabel, het keurmerk van Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector.

Neutraal qua doelgroep en eigendom
De corporatie probeert de woningmarkt op gang te houden: een huurder mag zijn woning kopen. “We hebben een voorsprong genomen op het kooprecht van de huurder. De vraag van de klant staat voorop: het systeem is neutraal qua doelgroep en eigendom.”

Goed Wonen Zederik heeft veel gebouwd in alle prijsklassen en voor alle doelgroepen. Het aanbod is ruim. De cijfers zijn indrukwekkend: de corporatie voegde de laatste jaren 200 nieuwbouwwoningen en appartementen aan de voorraad van 1.100 woningen toe.

Mooi rapport van OpMaat
Goed Wonen Zederik heeft van Stichting OpMaat, dat het label keurt, een prima rapport gekregen: uitstekende praktische uitvoering; tevreden klanten en belanghouders; ruimste keuzevrijheid; kasstromen perfect op orde; elk project met opbrengst vorige gefinancierd.

Goed Wonen Zederik Kijk bij elkaar dag  13 juni 2013 1In de vier kernen van Zederik zijn zogeheten Social Sofa’s geplaatst. Dat zijn door buurtbewoners zelf gemozaïekte betonnen banken.
Goed Wonen Zederik Kijk bij elkaar dag  13 juni 2013 1 Lilian foto 4_610pix
Renovatie dorpshart Lexmond is paradepaardje
In de eerste fase worden zeven woningen gebouwd en in het te renoveren pand komen drie appartementen.
De tweede fase zal bestaan uit vijf eengezinswoningen en vier multifunctionele woningen. Deze fase zal niet eerder dan 2014 in uitvoering worden genomen.
   
  • Op pagina 25 van Wij zijn trots leest u het complete artikel waaruit deze tekst is geciteerd
  • In Aedes Magazine vertelt Goed Wonen Zederik waarom de corporatie bewust klein blijft. Lees het artikel.
  • Lees hieronder op pagina 8 en 9 meer over Te Woon bij Goed Wonen Zederik in een interview in Maat!, het magazine van Stichting OpMaat
[gview file=”http://www.mkw-platform.nl/wp-content/uploads/eindversie_OpM_Maat_13a.pdf”]

U kunt uw reactie hieronder plaatsen. Uw eerste bericht zal vertraagd verschijnen door onze spamcontrole. Uw volgende berichten worden sneller toegestaan.