“Wat een inspirerend begin van het 1,5 jaar durende traject met 8 frisse gemotiveerde trainees en ook nog eens boeiende bestuurders van 14 woningcorporaties uit het hele land. Gave mix van mensen met een maatschappelijk hart. Ik heb deze eerste kennismakingsdag veel plezier gehad en mooie gesprekken gevoerd. Smaakt naar meer!” Aldus Dave van Zalk, directeur-bestuurder van IJsseldal Wonen. Hij vormt een duo met Erwin van Proosdij van Woonstichting De Marken in Schalkhaar. Ze gaan samen dit traject aan met trainee Nynke.

Bram Lipsch trapte de bijeenkomst af als enthousiaste ambassadeur én pionier van het traineeprogramma. Hij is bestuurslid van het MKW Platform en onder andere hij plantte 5 jaar geleden vanuit het MKW Platform samen met Plateau het zaadje voor dit trainee- en ontwikkelprogramma.

‘Jullie, eh, we mogen best wat vaker trots zijn!’

De groep maakte vervolgens op een bijzondere manier kennis met elkaar. In een kort gesprek moest men informatie verzamelen over een trainee of bestuurder waarmee zij het komende anderhalf jaar géén duo mee vormen.

Doordat men de juiste vragen stelde kwamen de deelnemers veel te weten over elkaar. Over wonen in Amerika, gezinssamenstellingen, ‘hobby’s voor oude zielen’, autosport én wielrennen. Maar ook over volkshuisvestelijke onderwerpen als energiearmoede.
Met mooie afsluitende woorden, afkomstig van een van de trainees: “Ik werk nu een paar weken voor een corporatie en jullie, eh we mogen best wat vaker trots zijn op het werk wat verzet wordt in deze sector.”

Persoonlijkheidskenmerken en ervarend leren

Na het kennismaken kregen de deelnemers een introductie in de kleuren van Profile Dynamics. De kleuren groen en geel zijn kenmerkend voor de sector, waarbij groen staat voor harmonie en ‘met elkaar’ en geel staat voor ideeën. Deze kleuren waren merkbaar aanwezig onder de deelnemers. Een verdiepende kennismaking over ieders voorkeursstijlen volgde in het gesprek tussen bestuurders en trainee(s).

De dag werd afgesloten met een opdracht middels ‘ervarend leren’. Waaruit een gezamenlijke lijst werd gemaakt met de succesfactoren van samenwerken. Er is een mooie basis gelegd voor het traject.

Voor de volle 100%

Het is nu al een fijne en energieke groep! De trainees worden gekenmerkt door hun drive om zich met ontwikkeling bezig te houden op persoonlijk vlak, maar ook richting de maatschappij.

En met de bestuurders hebben ze gemeen dat ze een weloverwogen keuze hebben gemaakt om zich voor de volle 100% in te zetten voor de volkshuisvesting en impact te maken via de stenen én de mensen.

Het Traineeprogramma is een prettige en constructieve samenwerking van het MKW Platform met Plateau, de makers van Talent in Huis. Trainers Titus Krijt, Edith Hoksbergen en Iris Meerts (v.l.n.r.) gaan in lichting 2 met onze bestuurders en trainees aan de slag.