“Bij MKW voel ik mij erg thuis. Een vereniging met corporaties die allemaal met dezelfde onderwerpen bezig zijn; die voor mij heel herkenbaar zijn. De kracht van klein is goed zichtbaar en wordt met elkaar onderschreven en uitgenut. Het pragmatisme en de actiegerichtheid binnen het MKW, herken ik en past ook bij mij.”

Aan het woord is Erna Mobach, vanaf 2018 directeur-bestuurder van de Goede Woning (DGW) in Rijssen en sinds dit voorjaar aspirant-bestuurslid van het MKW Platform.

“De landelijke ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en hebben grote impact op onze sector. Belangrijk om ook als ‘kleinere’ corporaties ons geluid te laten horen in Den Haag en met elkaar te onderzoeken wat dit voor ons betekent. Ik lever graag een bijdrage aan de verdere ontwikkeling en activiteiten van MKW als aspirant-bestuurslid.”

Toekomstbestendig

“Sinds 2010 werk ik in onze mooie sector. Ik ben begonnen als manager Wonen en vanaf 2018 dus directeur-bestuurder van de Goede Woning. Dit is een kleine corporatie met 1500 verhuureenheden. Mijn eerste vier jaar bij DGW hebben in het teken gestaan van het toekomstbestendig maken van de organisatie en een versnelling in onze (duurzaamheid) ambities. Samen met fijne collega’s hebben wij hard gewerkt aan professionalisering, ontwikkeling en zijn wij als corporatie veel meer naar buiten gericht. Dit organisatieveranderingstraject heeft ons veel gebracht als organisatie. Wij zijn volop in beweging en werken met veel partijen samen in onze gemeente en regio.”

Samen kom je verder

“Ik ben een mensenmens, praat graag met onze huurders en gericht op samenwerken. Mijn motto is ‘’samen kom je verder’’. Ik vind het belangrijk te weten wat er speelt en met elkaar te komen tot de beste oplossing of plannen. Ik houd van tempo en actie, en ben ondernemend.”

Plezierig en betaalbaar wonen

Het laatste nieuwbouwproject van DGW: De Jan Bothhof

“De corporatiesector is voor mij een prachtige sector. Ons werk doet er echt toe; plezierig wonen bieden aan de mensen die dat echt nodig hebben. Hoe mooi is dat?

Zoals gezegd werk ik nu 12 jaar in de volkshuisvestingssector. Ik ben mijn loopbaan in het bedrijfsleven begonnen en heb ook langere tijd bij een grote kinderopvanginstelling gewerkt.

De rode draad in mijn loopbaan is altijd ‘’de klant’’ geweest. In elke functie die ik heb gehad stonden de wensen en behoeften van de klant centraal of dit nu een consument was, of een ouder die kinderopvang zocht of de huurder of woningzoekende. Om onze huurders een plezierige en betaalbare woning te kunnen geven, daar loop ik echt warm voor.”