De werving voor lichting 2 van het MKW traineeship is afgerond, alle selectiegesprekken zijn geweest, handtekeningen zijn gezet en een aantal trainees heeft zelfs al hun eerste werkdagen achter de rug! Hoewel we oorspronkelijk op zoek waren naar 7 trainees voor 13 traineeplekken, hebben we uiteindelijk 8 trainees die mee gaan doen aan het traineeprogramma!

De eerste indruk van het programma is positief: Voor Michiel Sluijsmans van Krijtland Wonen geldt: ‘Een frisse start met enthousiaste millennials die mij als bestuurder ook weer uitdagen om buiten begaanbare paden te denken en leiden’. En Sjraar Canjels van Vincio Wonen geeft als eerste indruk: ‘Gedreven jonge professionals die met veel inzet en energie gestart zijn. Hun denkwerk zet anderen aan tot denken’.

Welke corporaties doen er allemaal mee?

  • In de regio Gelderland en Overijssel zochten én vonden Ijsseldal Wonen en Woonstichting De Marken hun talent met het hoofd in de Cloud en voeten in de klei
  • In Zuid-Holland waren MeerWonen, Habeko Wonen en Ons Doel op zoek naar twee enthousiaste, nieuwsgierige en maatschappelijke talenten met ambitie en die hebben ze gevonden!
  • Openbaar Belang en De Goede Woning in Overijssel zochten een aanpakker die niet terugdeinst voor complexe vraagstukken en dit is gelukt!
  • In Noord-Holland verliep de zoektocht van Woningstichting Anna Paulowna, Woontij, Van Alckmaer en Woonstichting Langedijk naar strategie- en communicatietalenten succesvol.
  • En het duo Krijtland Wonen en Vincio Wonen was op zoek naar één trainee, maar waren zo enthousiast over de gesprekken dat er inmiddels twee trainees zijn gestart in Zuid-Limburg.

Wil je op de hoogte blijven over het traineeship, volg ons dan op LinkedIn.