“Ik vind vastgoed erg interessant, tegelijkertijd vind ik het maatschappelijke en sociale aspect belangrijk (…) Het gaat om kijken naar lange termijn resultaten in plaats van commercieel bezig zijn en je targets halen. “

Rutger is trainee bij Openbaar Belang (Zwolle) en De Goede Woning (Rijssen). Hij heeft een achtergrond in bestuurskunde en was daarna tijdelijk werkzaam bij een commercieel vastgoedbedrijf. Het commerciële sloot niet aan bij zijn persoonlijke drijfveer. Tijdens dit werk kwam hij voor het eerst in aanraking met een woningcorporatie door het beheren van woningen binnen dezelfde wijken. Daarna hoorde hij via via over het MKW traineeship.

Collega bestuurders Sjoerd Quint en Erna Mobach nemen deel aan het MKW traineeprogramma. Zij vormen samen de werkgevers van Rutger.

Waarom heb je voor dit traineeprogramma gekozen?

Ik vind vastgoed erg interessant, tegelijkertijd vind ik het maatschappelijke en sociale aspect belangrijk. Daarbij spelen de verduurzamingsopgaven in de sector ook een grote rol, alles wat mij interesseert komt hier samen. Het gaat om kijken naar lange termijn resultaten in plaats van commercieel bezig zijn en je targets halen. Maatschappelijke kosten zijn moeilijk in cijfers uit te drukken. De meerwaarde achter mijn werk vind ik belangrijk. Daarnaast heeft de corporatiesector zoveel verschillende werkgevers.

Wat waren je eerste indrukken bij je corporaties?

Ze hebben dezelfde taken en eisen met een andere invulling. De corporatie in Rijssen is wat kleiner, daar zijn bijvoorbeeld geen asset managers of specifieke beleidsadviseurs; collega’s werken juist intensief samen, er wordt veel overlegd. Zwolle is groter, stadser, er is een meer gemixte bewonersgroep. Ik merk dat corporaties de identiteit van hun omgeving meenemen.

Je zit bij 2 corporaties, hoe ziet een week er dan voor jou uit?

Nu werk ik eerst twee dagen in Rijssen en de andere twee dagen in Zwolle. Ik ga dit waarschijnlijk aanpassen naar een volle week hier en dan een week daar. Daardoor kan ik projecten beter uitwerken. Dit heb ik zelf aangegeven, mijn bestuurders zijn hierin flexibel.

Kan je me iets vertellen over je opdrachten?

In Zwolle ben ik bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ‘social return’. Bij het doen van een aanbesteding kijk ik bijvoorbeeld naar hoe ze omgaan met mensen met een beperking. Ik werk ook aan een Plan van Eisen, dit is vastgoed breed en zal worden gebruikt voor alle woningtypen. Verder hou ik me bezig met dienstverlening, hoe zie je je bewoners? Wat verwachten huurders van ons, hoe sta je in relatie met je meest primaire doelgroep?

In Rijssen werk ik aan het moderniseren van de website. Daarnaast doe ik ook een woningmarkt onderzoek en onderzoek naar een ICT calamiteitenplan, het borgen van de digitale veiligheid, bijvoorbeeld in het geval van een datalek. Daarnaast schrijf ik samen met de gemeente Rijssen-Holten en Viverion ook de wijkvisie voor een grote wijk in Rijssen. Ik leer door deze mix waar mijn interesses liggen, wat wel en niet goed bij je past.

Wat heeft je verrast in dit traineeship?

Het gemak waarmee je richting kunt geven aan je opdrachten. Als ik iets interessants hoor, heb ik veel vrijheid om hierin te sturen. Wat me ook heeft verrast is het gemak waarmee corporaties informatie delen onderling, iedereen komt bij elkaar op bezoek en kan meekijken in de keuken. Hier ben je meer collegiaal dan bij commerciële partijen onderling.

Hoe zijn de trainingsdagen?

We hebben een leuke groep, goede begeleiding en sprekers die enthousiast vertellen. Het zorgt voor een beter inzicht in hoe alles in elkaar zit in de sector. De dagen van persoonlijke ontwikkeling zetten je aan het denken. Het neemt soms ook twijfels weg, je bent nooit de enige in de groep die ergens mee zit, het zorgt voor veel herkenning.

Hoe is het om met je bestuurders samen te werken?

Heel erg fijn, ik heb goed contact met beiden, ze kennen elkaar ook.

Wat vind je uitdagend aan de traineeship?

Het splitsen van aandacht tussen beide corporaties is in het begin uitdagend, je schakelt tussen meerdere begeleiders. Wie moet ik om input vragen? Ik leerde snel mijn eigen rol binnen de organisaties kennen. Nu weet ik welke collega ik waarvoor nodig heb.

Waar zie je jezelf werken na de traineeship?

In de corporatiesector of misschien een functie bij de Rijksoverheid op het gebied van wonen.

Wat geef je de corporatiesector mee?

Minder in beleid denken. Er gaan zoveel pdf’jes rond, houd het overzichtelijk voor jezelf, wil je beleid of wil je beweging?

Openbaar Belang, ca 2800 vhe in Zwolle

De Goede Woning, ca 1530 vhe in Rijssen-Holten

Het MKW traineeprogramma is ontwikkeld samen met en wordt uitgevoerd door de makers van Talent in Huis.

In het MKW traineeprogramma stappen zowel trainees als directeur-bestuurders in een opleidingsprogramma.