beste leden en beste directeur-bestuurders, heuglijk nieuws! In april. jl lanceerden wij samen met Plateau het traineeprogramma voor MKW corporaties. En we kunnen jullie nu melden dat er zich al 12 corporaties hebben aangemeld. En dat betekent dat we van start kunnen!

De wetenschap dat er MKW corporaties in Limburg, Brabant, Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland in tweetallen sámen aan de slag gaan met het traineeprogramma, dat doet ons veel deugd.

Mocht je denken, dit wil ik ook..

..er is nog ruimte voor maximaal twee duo’s. Dus mocht je bij het lezen van dit bericht denken ‘dit zou best eens wat voor ons kunnen zijn’, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

De kern

Om kennis te delen en te creëren én om efficiënt om te gaan met de inzet en kosten van een trainee, delen twee deelnemende corporaties één trainee. Deze trainee werkt 16-20 uur per week bij beide corporaties. Deze trainee vormt daarnaast samen met andere trainees (en dus andere corporaties) een kennisteam dat werkt aan actuele vraagstukken die spelen bij deze corporaties. Samen zijn ze in staat de basis te leggen, waarna iedere trainee voor maatwerk zorgt bij zijn/haar twee werkgevers.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Peter de Jong van Plateau (06 11 73 05 04 of p.dejong@plateau-net.nl) of
Lilian van Zandbrink van het MKW Platform (06 12 74 60 87 of l.vanzandbrink@aedes.nl).

Brochure van het MKW traineeprogramma

[gview file=”https://mkw-platform.nl/wp-content/uploads/MKW-Trainee-programma-2019-brochure.pdf”]

Waarom een traineeprogramma speciaal voor MKW corporaties?

Het programma is ontstaan vanuit de behoefte om meer medewerkers binnen te halen die jong en hoog opgeleid zijn en in staat zijn om van buiten af te kijken. Om actuele kennislacunes op te vullen, om mobiliteit van personeel te stimuleren én een creatief klimaat te creëren.

Kenmerken van het MKW traineeprogramma op een rij

In dit programma:

  • delen we per twee corporaties één trainee, de trainee is daarmee parttime in huis;
  • werken trainees in ‘kennisteams’ vanuit meerdere corporaties samen aan actuele cases waar denk- en uitvoeringskracht op nodig is;
  • krijgen vernieuwing en innovatie aandacht doordat Plateau in de begeleiding inzet op creatief leiderschap, houding en gedrag. Zowel bij trainees als bij directeuren;
  • is de directeur-bestuurder intensief betrokken en zet hij/zij samen met de trainee het vliegwiel van de gewenste ontwikkeling in de eigen organisatie in beweging;
  • laten we zien hoe ‘klein’ groot kan zijn.