Eind januari 2017 zijn door MKW corporatie Woningstichting St. Joseph zeven verplaatsbare woningen geplaatst in Stramproy (Gemeente Weert). De combinatie verplaatsbare woningen met een zonneakker is vooralsnog een nieuwe combinatie in Nederland. De doorlevering van zonnestroom naar het naastgelegen appartementencomplex zorgt voor een extra duurzaam karakter.

Verplaatsbare woningen met zonneakker

Het project is niet omvangrijk. Maar vanwege het grote aantal positieve reacties uit het land en de vele verzoeken om de woningen te kunnen bekijken organiseert MKW-collega Paul Sebregts van Woningstichting St. Joseph een open dag. U kunt dan de woningen bezoeken en in gesprek gaan met de bedenkers van dit concept.

De woningen zijn de eerste van dit type in Nederland. De woningen hebben huurprijzen tussen 400 en 500 euro en zijn in prijs en kwaliteit en met een levensduur die vergelijkbaar is met traditioneel bouwen, zeer concurrerend ten opzichte van het aanbod op de Nederlandse markt.

Met de plaatsing van de woningen wordt de eerste fase van het project voltooid. Tweede fase is de plaatsing van 270 zonnepanelen op het achterterrein. Deze panelen voorzien volledig in de energiebehoefte van de woningen. Omdat er sprake is van overcapaciteit wordt er vervolgens een kabel getrokken onder de straat voor de elektriciteitsvoorziening van de algemene voorzieningen van het naastgelegen appartementencomplex.

Van harte welkom

MKW-collega Paul Sebregts nodigt u graag uit voor de open dag op 21 februari 2017. De uitnodiging vindt u onderaan dit bericht. 
Mocht u op 21 februari geen tijd hebben maar wilt u toch graag de woningen bekijken? Dan is dat op afspraak mogelijk van 13 t/m 16 februari 2017.

[gview file=”https://mkw-platform.nl/wp-content/uploads/UITNODIGING-21-februari-2017.pdf”]

 

 

MKW-PlatformDit is een bericht in de serie Hier staan wij voor, MKW-corporaties laten zien waarop ze trots zijn.