Het niet moeilijker maken dan het is, al wordt het de kleinere corporatie steeds moeilijker gemaakt!

Op 31 augustus 2021 doet Peter Verhoeven in Vierlingsbeek de deur dicht en gaat hij genieten van het pre-pensioen. Een keuze die hij al jaren geleden heeft gemaakt, maar werd bevestigd als goede keuze nadat het lichaam vorig jaar geheel onverwacht een teken had afgegeven (hartoperatie met 3 omleidingen).

Gelukkig is Peter weer voldoende hersteld om het stokje van directeur-bestuurder op 1 juni 2021 op een goede wijze over te kunnen dragen aan Joke Abbring. Het dienstverband eindigt uiteindelijk op 31 augustus 2021, zodat een goede overdracht mogelijk is.

Waar ben je het meest trots op?

In principe op de veerkracht en de flexibiliteit van de kleine organisatie. Tot begin dit jaar 3,6 fte (inmiddels uitgebreid naar 4,5 fte). Met een brede bedrijfskundige kennis op alle vakgebieden zoveel mogelijk zelf doen. Het niet moeilijker maken dan het is, al wordt het de kleinere corporatie steeds moeilijker gemaakt!

Dat is mede mogelijk door de kleinere opgave die een kleine corporatie in een kleine gemeente heeft. De projecten die we in de verschillende kleine kernen wilde realiseren zijn van de grond gekomen. De organisatie is gemoderniseerd van zowel ICT tot verhuizing in 2017 naar een nieuw (verbouwd) kantoorpand.

We hebben op 21 april jl. na vele jaren van gesprekken een handtekening kunnen zetten onder de aankoop van 22 woningen van Mooiland (4 in Maashees en 18 in Vierlingsbeek). Een lang gekoesterde wens is daarmee in vervulling gegaan, waarmee Wonen Vierlingsbeek voor het eerst net iets meer dan 500 (511 per september 2021) woningen in haar bezit heeft. Wie weet kan die stap ook nog gezet worden voor de huurwoningen van Mooiland in Overloon.

Wonen Vierlingsbeek bestond in 2020 maar liefst 50 jaar. We mogen trots zijn dat we nog steeds zelfstandig kunnen opereren.

50 jarig jubileum. Bloemen voor huurder die al 50 jaar in dezelfde woning wonen

Waarom MKW?

Bij het MKW voel in me thuis. Je deelt met en leert van mensen die dezelfde passie hebben. Als je werkzaam bent bij een kleine corporatie met weinig fte’s dan bestaat het gevaar dat je alleen maar bezig bent met de waan van de dag en de details van die kleine organisatie. Je moet bewust je blik naar buiten open zetten en netwerken opzoeken. Het is dan ook zeer bijzonder dat het MKW zich daartoe leent en er speciaal is voor de middelgrote en kleine corporaties. Bij de grotere corporaties en met name bij hun directeur-bestuurders spelen hele ander onderwerpen.

40 jaar actief in de sector

Begonnen in augustus 1981 in Nijmegen: WBV Kolping, heet nu Talis. Daarna naar Tiel: St. Volkshuisvesting Tiel,  heet nu Kleurrijk Wonen. Waarna Boxmeer volgde: Wonen Vierlingsbeek.

Wat geef je mee aan je collega’s in de corporatiewereld?

Weet waar je als corporatie voor staat. Voor je klant. Hoe vanzelfsprekend die klant dat ook vindt, dat is het niet. We hebben het voorrecht dat we niet actief op zoek hoeven naar die klant. Die klant is afhankelijk van ons. Maak daar geen misbruik van maar leg de klant ook niet te veel in de watten. Je zult uiteindelijk zien dat dat de waardering allen maar verhoogd.

En nu?

Hobby’s voldoende en het vrijwilligerswerk dat zit in de genen. Wie weet ga ik op zoek naar een toezichthoudende rol in deze sector. Ook komen en nu meer mogelijkheden om met echtgenote (nu nog werkzaam als gastouder aan huis) meer van de wereld te zien (als het weer kan).

Ook onze drie dochters met aanhang (en kleinkinderen) zullen er wel voor zorgen dat er nog genoeg te doen is.

Tot slot eenieder bedankt voor de prettige samenwerking. Wie weet treffen we elkaar nog eens … in goede gezondheid!