“Verleden maand heb ik afscheid genomen van Harmonisch Wonen. Harmonisch Wonen heeft daartoe op 5 oktober jl. een symposium georganiseerd in de Agora in Lelystad. Een boeiend symposium over sociale samenhang, eigenaarschap bij bewoners en vernieuwend bouwen.”

Aan het woord is Radbout Matthijssen. “25 jaar heb ik de corporatie geleid en het is prachtig om te zien dat wat er nu staat zo gewaardeerd wordt. Een corporatie met niet veel meer dan 200 woningen kon vernieuwend zijn door 40 jaar geleden al circulair cradle to cradle te bouwen, zoals door de nieuwe bestuurder van Harmonisch Wonen Guus Berkhout zo treffend werd gememoreerd.”

Kracht van klein

Radbout vervolgt:  “Harmonisch Wonen is woningcorporatie van het Sidhadorp te Lelystad en is een voorbeeldwijk voor menig CPO groep en Wooncoöperatie. Door te laten zien dat zelforganisatie van mensen in hun wonen kan leiden tot een prachtwijk, een sterke sociale samenhang, geborgenheid en een fijn woonklimaat.

Harmonisch Wonen heeft ‘de kracht van klein’ de slogan van het MKW waar gemaakt met de hoogste klanttevredenheid van Nederland en top 5 meest energiezuinig woningbezit.”

Samenwerking

“Een prestatie zet je niet alleen neer. Dat kan alleen door goede samenwerking met vele partijen en mensen. Trots op alle medewerkers van Harmonisch Wonen, de leden van de RvC, blij met de samenwerking met alle individuele bewoners met wie ik contact heb gehad, bewoners- en huurdersorganisatie. Maar ook de fijne collega’s binnen netwerken als het MKW Platform en de  NVBW.”

Trots

“Supertrots ben ik dan ook dat ik na nominatie van de huurdersorganisatie en de RvC, uit handen van Aedes voorzitter Martin van Rijn de Aedespenning uitgereikt heb gekregen. En daar bleef het niet bij want de week daarna heeft de bewonersorganisatie SOWCI Lelystad mij benoemd tot ereburger van het Sidhadorp voor de jarenlange bijdrage aan de gemeenschap.”

En nu?

“Ik ben heel blij dat ik na een betrokkenheid van de laatste 35 jaar bij Lelystad ik nu mag bijdragen aan de samenleving en het Wonen, als strategisch adviseur wonen bij de gemeente Lelystad. Ik hoop daar ook mooie dingen te bereiken en mee te helpen bouwen aan de stad van de toekomst en de hoofdstad van de nieuwe natuur!”