beste leden,
veel afspraken, intern en extern, komen deze weken te vervallen. Hierdoor ontstaat er wellicht tijd om eens kritisch naar jullie beleids- en verantwoordingsdocumenten te kijken. Onze kenniswebsite heeft hiervan inmiddels diverse voorbeelden voor jullie verzameld. Graag delen wij deze met jullie!

Een terugkerend aspect van jullie werk is het voldoen aan de verzoeken van het WSW om bepaalde strategieën en analyses aan het papier toe te vertrouwen. Het WSW vraagt, wij draaien. In dat kader delen wij twee financieringsstrategieën en risicoanalyses van specifiek vastgoed van collega corporaties.

Onder het mom: leren van elkaar en kennis delen met elkaar. We delen het aanbod in dit bericht, we delen de documenten zelf via de (alleen voor leden toegankelijke) MKW Kenniswebsite.

Grotendeels communiceren we via nieuwsberichten op onze reguliere website: mkw-platform.nl  

Specifiek voor leden hebben we echter ook onze zogeheten MKW kenniswebsite tot onze beschikking: platform-woningcorporaties.nl Deze website is echter alleen toegankelijk voor MKW leden. Bedoeld om best practices onderling te delen. Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Meer informatie of uw inloggegevens opvragen?

Een mailtje aan mkw@aedes.nl volstaat!

Een groot aantal leden heeft de inloggegevens al aangevraagd, een aantal ook nog niet.

Waar te vinden op de MKW Kenniswebsite?

Check ‘Actuele onderwerpen’ onder de Forums.

Of: 

  • Dit financieringsstrategieën.
    Zie: FINANCIËN / FINANCIERING / overige financiering / Financieringsstrategie
  • De analyse van het zorgvastgoed.
    Zie: ORGANISATIE / RISICOMANAGEMENT / overige risicomanagement / Risicoanalyse zorgvastgoed, bedrijfs- en maatschappelijk vastgoed

MKW Kenniswebsite

Aan welke praktische kennis / informatie heb je behoefte en wat kan je leveren? 

Wij zouden het op prijs stellen als jullie je eigen voorbeelden en best practices delen op de kenniswebsite van en voor MKW-ers. Op deze wijze kunnen we van elkaar leren.

In veel gevallen heeft één van je collega’s namelijk al een format, een document, een voorbeeld opgesteld. En dan is het heel prettig om daar gebruik van te kunnen maken. En andersom: wat heb jij mogelijk voorhanden aan kennis waar een collega mee geholpen is?

Denk hierbij aan zaken als een Plan van Eisen, Toetsingskader Aw; Risico analyse v/h zorgvastgoed; Financieringskader; etc.