In dit deel van het reisverslag naar eigentijdse samenwerkingsvormen neemt Harrie Oosterlee, directeur-bestuurder van Nester, zijn collega’s mee in het thema ‘complexiteit en dynamiek van organisatienetwerken’.

Harrie: “Complex omdat iedere organisatie zijn eigen doelstellingen heeft, zijn eigen cultuur, zijn eigen toezichthouders en iedere organisatie ook mogelijk een andere financieringsstructuur kan hebben dan wij als corporaties. En dat maakt dat wanneer je de onbegrensde doelstelling hebt gevonden met elkaar, dat je elkaar continu in balans moet houden om elkaar te blijven vinden en te ondersteunen.”

Dynamiek

Dat geeft ook dynamiek, iedere personele wijziging zowel op de werkvloer als in de top, kan betekenen dat het organisatienetwerk onder druk kan komen te staan en dat daar een nieuwe balans moet worden gevonden.

Harrie: “Onder andere deze aspecten hebben we beschreven in ons essay. We bespreken dit  essay en onze leerervaringen op 17 december a.s. in een live interview onder leiding van Martin van Rijn én met jullie als collega’s. Ik hoop jullie dan ook op 17 december terug te zien in die online verbinding!”

Samenwerken in organisatienetwerken: leerervaringen delen

In korte vlogs en nieuwsberichten worden deze weken o.a. de vijf leerervaringen uit onderstaand essay door de verkenners toegelicht. Dit is vlog nr. 5 van 6.

Op 17 december van 9.30-11.00 uur is Harrie één van de sprekers in een online bijeenkomst. Hij en enkele collega’s worden dan door Martin van Rijn bevraagd over hun ervaringen tijdens de Verkenning naar samenwerken in organisatienetwerken.

Lees meer over het essay ‘corporaties raken verstrikt in organisatienetwerken’.