“Goede vrienden. Dat is in een netwerkorganisatie lang niet altijd het geval. En dat vond ik eerlijk gezegd, en dat klinkt misschien een beetje raar, een hele troostende gedachte.”

Christoffel Klap van Ons Doel probeert in Leiden samen te werken aan het laten landen van de inclusieve samenleving. Dat kan alleen door grensoverschrijdend samen te werken met andere organisaties. En dat is heel erg ingewikkeld.

Een traject met geven en nemen waarvan je van te voren niet wie waar de winst en waar het verlies valt. Maar we weten wel dat we met elkaar tot het beste resultaat komen alleen maar op die manier. En dan nog, een organisatienetwerk is geen doel op zich. Dat doe je alleen als het een wicked problem betreft.

Samenwerken in organisatienetwerken: leerervaringen delen

In korte vlogs en nieuwsberichten worden de vijf leerervaringen uit onderstaand essay deze weken door de verkenners toegelicht. Dit is vlog nr. 3 van 6.

Op 17 december van 9.30-11.00 uur is Christoffel één van de sprekers in een online bijeenkomst. Hij en enkele collega’s worden dan door Martin van Rijn bevraagd over hun ervaringen tijdens de Verkenning naar samenwerken in organisatienetwerken.

Een aanmeldlink voor deze bijeenkomst is aan de leden toegestuurd per mail op 20 november.
Leden zijn welkom een introducé deel te laten nemen!

Lees meer over het essay ‘corporaties raken verstrikt in organisatienetwerken’.