Het bestuur van het MKW Platform kan zich vinden in het opgestelde profiel voor de nieuwe voorzitter van Aedes. Ter inspiratie heeft het bestuur van het MKW platform aan het Aedes bestuur echter nog een aantal aandachtspunten meegeven, waaraan we – mede vanuit de optiek van de middelgrote en kleine corporatie – als Platform waarde hechten. Met daarbij vanzelfsprekend het verzoek om die aandachtspunten mee te nemen bij de werving van de nieuwe voorzitter.

De aandachtspunten zijn:

  • Een verenigingsman/vrouw die voor de leden gaat en de leden laat excelleren. Leden staan centraal; ziet leden als actieve producent en stuurt / richt Aedes organisatie en externe belangenbehartiging daarop aan.
  • Iemand die onze sector goed kan presenteren bij en laten waarderen door landelijke overheid en maatschappelijk middenveld.
  • Iemand die oog heeft voor de menselijke maat; van daaruit ook de kleinere corporaties kan waarderen, de lokale situaties kent. Dus sprekend namens álle corporaties, groot en klein.
  • Iemand die actief kan acteren in het publieke debat, iemand die ons kan verbinden aan de politiek en publiek: zowel coalitie als oppositie.
  • Iemand met verbindende kwaliteiten dus, die echter ook grenzen kan stellen en bewaken.

Corry Keulen, voorzitter 

 

Meer informatie over het profiel en de werving van, alsmede de selectieprocedure voor de nieuwe Aedes voorzitter is te vinden op de website van Aedes.